Στο Πειθαρχικό ο δήμαρχος Γόρτυνας και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής - Καταγγελίες για ατασθαλίες

Κρήτη
Στο Πειθαρχικό ο δήμαρχος Γόρτυνας και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής - Καταγγελίες για ατασθαλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης σήμερα ο δήμαρχος Γόρτυνας και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Κινητικότητα καταγράφεται εκ νέου στο μέτωπο της διερεύνησης των καταγγελιών που είχαν γίνει το 2021 από πλευράς μελών της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής Γόρτυνας, με φόντο αποφάσεις οικονομικού χαρακτήρα που είχαν παρθεί κυρίως σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής με αναθέσεις υπηρεσιών, συμβάσεων κτλ.

Μάλιστα  σήμερα το πρωί  κλήθηκαν για εξηγήσεις στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης  και 6 μέλη της οικονομικής επιτροπής, εκ των οποίων 4 από τη παράταξη του δημάρχου και 2 από την αντιπολίτευση.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας έχουν μπει τα όσα είχαν καταγγείλει επισήμως ο επικεφαλής της μείζονος  μειοψηφίας Νίκος Σχοιναράκης, ο επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας Σταύρος Ξυλούρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Βεϊσάκης.

Οι ίδιοι είχαν καταγγείλει τότε ένα γαϊτανάκι παράνομων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων  έργων , προώθησης σύναψης συμβάσεων μέσω απευθείας διαπραγμάτευσης με εργολάβους με πολύ χαμηλές εκπτώσεις,  ακόμα και πληρωμές χωρίς εγκρίσεις , εγείροντας από τη πλευρά τους  θέμα πρόκλησης οικονομικής βλάβης στον δήμο Γόρτυνας...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής  κατέθεσαν τις απόψεις και τα υπομνήματα τους, δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις  ενώπιον  του Πειθαρχικού Συμβουλίου,  δηλαδή ενώπιον των 3 εφετών, του αρμόδιου προϊσταμένου της Αποκεντρωμένης και μιας αιρετής που αντικατέστησε τον απόντα  δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού εξετάσει τα δεδομένα θα κάνει την εισήγηση του προς την Ειδική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μαρία Κοζυράκη που θα λάβει και την τελική απόφαση, είτε απαλλαγής-αθώωσης των αιρετών , είτε της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων, όπως ακόμα-ακόμα και η έκπτωση από τις θέσεις τους.

Ερωτηθείς σχετικά από το neakriti.gr ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι, δηλώνοντας πως βρίσκονται εν' αναμονή των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News