Ηράκλειο: Συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 20 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, αυτό αποφασίστηκε αργά το απόγευμα, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ παγκρήτιο θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Πέμπτη στις 11:30 στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους ζητώντας την άμεση αποπομπή της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι καλούν την ηρακλειώτικη κοινωνία να δώσει το «παρών» τόσο στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή στο κέντρο της πόλης, όσο και στην παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί εξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν το απόγευμα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και στην οποία συμμετείχαν υγειονομικοί, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Το παρών έδωσαν πρόεδροι και μέλη εργατικών σωματείων και οργανώσεων με σκοπό να υπάρξει άμεση και συστηματική ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας του Ηρακλείου με αφορμή τη στάση του κ. Χαλκιαδάκη ο οποίος αφενός καρατόμησε τον Διευθυντή του ΤΕΠ ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Νότα αλλά και αφετέρου έστειλε επαγγελματίες υγείας να πραγματοποιήσουν διαγνωστικούς ελέγχους σχετικά με το εάν οι τρεις αναισθησιολόγοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι όντως θετικοί.

Αφού έγινε η αναγκαία ενημέρωση, οι υγειονομικοί τους έφεραν ενώπιων της ευθύνης που έχουμε ως κοινωνικό σύνολο να προασπίσουμε το χώρο της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησαν να υπάρξει παράλληλος συντονισμός του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αποδέχτηκαν την πρόταση.

Το «παρών» έδωσαν στο ΕΚΗ ιατροί από τις Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ αλλά και οι αναισθησιολόγοι και ο μέχρι πρότινος διευθυντής των ΤΕΠ. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας με την παρουσία των φορέων και κεντρικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την Υγεία”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε πανρεθυμνικώτικο συλλαλητήριο με αίτημα την στήριξη του τοπικού νοσοκομείου, όπου έχουν καταγραφεί παραιτήσεις γιατρών το τελευταίο διάστημα, με πιο ηχηρή αυτήν της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Ελένης Ιωαννίδου. Δύο ακόμα συλλαλητήρια προγραμματίζονται στο Ηράκλειο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, όπου συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση παράτασης της θητείας της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, προχωρούν επιπλέον σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News