Τρόμος στα χέρια ληστών για μάνα και κόρη: «Δεν κοιμήθηκα από την τρομάρα μου» λέει η 78χρονη (βίντεο)

Κρήτη
Τρόμος στα χέρια ληστών για μάνα και κόρη: «Δεν κοιμήθηκα από την τρομάρα μου» λέει η 78χρονη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φερόμενοι δράστες δεν έμελλε να πάνε πολύ μακριά: Αρχικά τους καταδίωξαν δύο ντελιβεράδες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και τελικά συνελήφθησαν λίγο αργότερα σε κοντινό σημείο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στιγμές τρόμου βίωσαν στη συνοικία της Θερίσου, δύο Κρητικιές (μητέρα και κόρη) την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας: Η 78χρονη γυναίκα και η 55χρονη κόρη της έπεσαν θύματα ληστών (που κινούνταν πεζή), οι οποίοι τους άρπαξαν τις τσάντες που κρατούσαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο ένας από τους δύο δράστες άρπαξε την τσάντα της ηλικιωμένης, ενώ ο έτερος άνδρας πήρε την τσάντα που κρατούσε η 55χρονη: Ως αποτέλεσμα αμφότερες οι γυναίκες βρέθηκαν στο έδαφος και τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εντούτοις, οι φερόμενοι δράστες δεν έμελλε να πάνε πολύ μακριά: Αρχικά τους καταδίωξαν δύο ντελιβεράδες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και τελικά συνελήφθησαν λίγο αργότερα σε κοντινό σημείο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η 78χρονη γιαγιά μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV για τις δραματικές στιγμές που βίωσε η ίδια και η κόρη της χθες το βράδυ επί της οδού Θερίσου, λίγα μέτρα πριν φτάσουν στο σπίτι τους. 

«Φοβήθηκα… Εγώ δεν κοιμήθηκα καθόλου όλη νύχτα από την τρομάρα μου. Το χέρι μου πονούσε… ο αυχένας μου, το κεφάλι μου…όλη πονούσα με το χτύπημα που έκανα κάτω!» ανέφερε σε κατάσταση σοκ η 78χρονη.

«Εγώ δεν τους είδα καθόλου. Έτρεξε στην Περγάμου αυτός που μου πήρε την τσάντα κι ο άλλος πήγε προς τα κάτω. Φορουσαν κουκούλα και σκούφο είπε η κόρη μου που τους είδε, κι εγώ «φώναζα ληστεία, ληστεία μας κλέψανε!»» συμπλήρωσε ταραγμένη η ηλικιωμένη. 

Σύμφωνα με την ίδια, πάντως, δύο ντελιβεράδες που περνούσαν από το σημείο, καταδίωξαν τους φερόμενους δράστες. «Δύο ντελιβεράδες ήταν, δύο παιδιά τους κυνηγήσανε. Να ναι καλά!» ανέφερε η 78χρονη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ηλικιωμένη, αρχικά η ίδια θεώρησε ότι της έκανε πλάκα ο γιος της! «Ακούω κάποιον κι έρχεται από πίσω μου και λέει «αφήστε την τσάντα, αφήστε την τσάντα!». Την τραβούσε…Κι εγώ νόμιζα ο ότι ήταν ο γιος μου που φέρνει το εγγόνι μου στη (…) Μου κάνει φαίνεται λέω πλάκα , γιατί αφήνει το αμάξι του εδώ και νομιζα ότι μας είδε στο δρόμο. Εγώ έπεσα κάτω. Κι όπως έπεσα εγώ, έπεσε κι η κόρη μου από πάνω» μας λέει η 78χρονη, προσθέτοντας: «Έχω κάνει 4 χειρουργεία, αλλά αυτή τη στεναχώρια δεν την είχα ξαναζήσει!».

Πάντως, οι φερόμενοι δράστες δεν άργησαν να πέσουν στο «δόκανο» των Αρχών. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, εντόπισαν στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θερίσου και Μίνωος δύο Ηρακλειώτες 38 και 40 ετών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο άνδρες αρχικά αρνήθηκαν τις πράξεις τους. Όταν, ωστόσο, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στους χώρους του πάρκου, βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μια προστατευτική θήκη με τα στοιχεία της παθούσας που προφανώς είχαν απορρίψει οι δύο άνδρες πριν τους γίνει έλεγχος.

Οι φερόμενοι δράστες δεν άργησαν να ομολογήσουν υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχαν πετάξει την τσάντα της ηλικιωμένης σε μικρή απόσταση. Εντός της τσάντας, βρέθηκαν η αστυνομική ταυτότητα της παθούσας, τα κλειδιά του σπιτιού της και ο ιατρικός της φάκελος. 

Εντούτοις δεν εντοπίστηκαν το πορτοφόλι της που περιείχε 60 ευρώ και μια κάρτα ανάληψης μετρητών!

Ας σημειωθεί ότι η τσάντα που κρατούσε η 55χρονη και η οποία περιείχε μόνο τρόφιμα, βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο της ληστείας, όπου –προφανώς- την πέταξαν την ώρα της διαφυγής τους οι δύο άνδρες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για ληστεία και αφού κρατήθηκαν χθες το βράδυ, οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Αμφότεροι εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετανιωμένοι, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξεραν τι έκαναν καθώς φέρονται να βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών αλλά κι ότι δεν χτύπησαν καμία από τις δύο γυναίκες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες (16.01.2023) το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν από δύο ημεδαπές οι οποίες κινούνταν πεζές, τις τσάντες τους οι οποίες περιείχαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ ανευρέθηκαν και οι δύο αφαιρεθείσες τσάντες οι οποίες αποδόθηκαν στις παθούσες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News