Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας στην Λότζια από τους απολυμένους στην κοινωφελή εργασία

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας στην Λότζια από τους απολυμένους στην κοινωφελή εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην Λότζια κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρώην εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που είχαν προσληφθεί το 2018 - «Θέλουμε την έμπρακτη στήριξή σας κι όχι να μείνουμε στα λόγια, όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια», σημείωσαν μεταξύ άλλων, οι πρώην εργαζόμενοι

Εν τω μεταξύ, στη Λότζια βρέθηκαν χθες πρώην εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που είχαν προσληφθεί το 2018, και οι οποίοι παραμένουν εκτός εργασίας από το 2020. Η εκπρόσωπός τους κ. Χαρούλα Ανωγειανάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι 70 από τους 140 που είχαν προσληφθεί συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω υπόθεση έχει ουσιαστικά δικαστικά “τελειώσει”. Εντούτοις, οι εν λόγω εργαζόμενοι ζήτησαν ξανά τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ζητάμε την άμεση τοποθέτησή μας στις Υπηρεσίας μας που καλύπταμε πριν την απομάκρυνσή μας. Θέλουμε την έμπρακτη στήριξή σας κι όχι να μείνουμε στα λόγια, όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια», συμπλήρωσε η κ. Ανωγειανάκη.

Μεταξύ άλλων, οι πρώην εργαζόμενοι ζητούν την άμεση τοποθέτησή τους στις υπηρεσίες που κάλυπταν πριν την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις εργασίας τους και με βάση την απόφαση 102.944 της συνεδρίασης της 18ης/10/2021, αλλά και τη στήριξη του αγώνα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, όπου το όποιο κόστος προκύπτει (μισθοδοσία κ.λπ.) να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Αθανάσιος Μακαρατζής έκανε λόγο για «πολιτική απόφαση». «Ή θα στηρίξετε την κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας ή θα βρείτε τρόπο, κάνοντας προσλήψεις, να τους πάρετε πίσω στη δουλειά. Είναι και μια ηθική απόφαση, που πρέπει να πάρετε», ανέφερε απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο Νίκος Γιαλιτάκης από την παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία», αναφερόμενος στους εν λόγω εργαζομένους.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες” Ηλίας Λυγερός ανέφερε ότι, αν ζητήματα όπως το εν λόγω με τους εργαζόμενους δεν αντιμετωπιστούν σήμερα, «θα το βρούμε μπροστά μας και θα πέσει κατακόρυφα η δυνατότητα παραγωγής δημοτικού έργου εάν το προσωπικό μείνει εκτός».

«Να υπάρξει πολιτική λύση και πραγματικά σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτούς, για τους προηγούμενους και για τους επόμενους», ανέφερε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος επισήμανε ότι «μετά το προγράμματα των κοινωφελών που τελείωσαν, έρχονται οι εργολάβοι... Εργολάβοι και ξερό ψωμί!».

Στο πλευρό των πρώην εργαζομένων στάθηκαν, εξάλλου, ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης, αλλά και ο αντιδήμαρχος-δημοτικός σύμβουλος της “Ηράκλειας Πρωτοβουλίας”, Μανόλης Βασιλάκης.

«Με την ευκαιρία αυτή, κι επειδή όντως οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ισχυρότατο πλήγμα με υποστελέχωσή τους, θα βάλω τη συζήτηση για επόμενη απόφασή μας, να στείλουμε σύσσωμοι ως Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη φωνή μας ότι πρέπει να σταματήσει η αφαίμαξη προσωπικού των Δήμων», ανέφερε, εξάλλου, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Η συνεδρίαση έληξε με την απόφαση περί επικαιροποίησης σχετικού ψηφίσματος για τη δικαίωση των πρώην εργαζομένων του προγράμματος της Κοινωφελούς, που βρίσκονται εκτός εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News