default-image

Κρήτη: Σαρώνουν” ιώσεις και γαστρεντερίτιδες στα σχολεία - Μόλις το 25% των περιστατικών είναι με Covid

Κρήτη
Κρήτη: Σαρώνουν” ιώσεις και γαστρεντερίτιδες στα σχολεία - Μόλις το 25% των περιστατικών είναι με Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ είναι προαιρετική η χρήση μάσκας, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης δεν αποφεύγει να συστήσει στους μαθητές να τη χρησιμοποιούν όσο μπορούν μιλώντας στο neakriti.gr

Ελαφριά αύξηση των ιώσεων και της γαστρεντερίτιδας εμφανίζει η μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, κατά την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Πολλά παιδιά έφυγαν σήμερα (σ.σ. χθες) από τα δημοτικά κρατώντας την κοιλιά τους», λέει στο neakriti.gr, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Ωστόσο, παραμένει σε καλά επίπεδα η εικόνα στα σχολεία του Ηρακλείου, με τα ποσοστά των κρουσμάτων να παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα με τον Μανόλη Μπελαδάκη, το 1/4 είναι κρούσματα κορωνοϊού και τα 3/4 είναι κρούσματα γρίπης, άλλων ιώσεων και γαστρεντερίτιδας. Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, με βάση τα χθεσινά στοιχεία, «φαίνεται πως, σε ένα σύνολο 40 παιδιών που αρρώστησαν, τα 30 να είναι από ιώσεις και γαστρεντερίτιδα και τα 10 από COVID-19»...

Αυξημένη προσοχή!

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις των υγειονομικών υπηρεσιών της Κρήτης - όπως έχουν μεταφερθεί στον ίδιο - αναφέρουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη προσοχή αυτή και την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια περιμένουμε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης. Μάλιστα, ενώ είναι προαιρετική η χρήση μάσκας, ο Μανόλης Μπελαδάκης δεν αποφεύγει να συστήσει στους μαθητές να τη χρησιμοποιούν όσο μπορούν. «Σήμερα μόνο οι μαθητές που στο σπίτι τους μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν μάσκα φορούσαν και καθόλου οι υπόλοιποι. Καλό θα είναι να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν για μία με δύο εβδομάδες ακόμη», είναι το προσωπικό του μήνυμα στους μαθητές.

Τέλος, πολύ μικρός είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν και με την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας έγινε ακόμη μικρότερος, όπως μας λέει ο Μανόλης Μπελαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News