Ηράκλειο: Στον πάτο της λίστας το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κρήτη
Ηράκλειο: Στον πάτο της λίστας το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερο χειρότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, σύμφωνα έρευνα του βρετανικού Holidu - Πρώτο καλύτερο το “Ελ. Βενιζέλος” στην Αθήνα

Μια αρκετά αντιφατική εικόνα παρουσιάζουν τα αεροδρόμια στην Ελλάδα, καθώς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” αναδείχτηκε πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών της Google, σε αντίθεση με το “Νίκος Καζαντζάκης”, με τους τουρίστες μέσω των σχολίων και κριτικών να μην το θεωρούν τόσο αξιόπιστη επιλογή.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει μόλις 2,8 αστέρια στα 5. Ο προβληματισμός που πρέπει να υπάρξει είναι ιδιαίτερα έντονος, καθώς η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και σίγουρα ελκυστικότατος προορισμός για τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που έρχονται.

Ειδικότερα, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει ως οικονομική ατμομηχανή τον τουρισμό, ο οποίος προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι τουρίστες έρχονται και κατόπιν στην επιστροφή τους αξιολογούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι πρεσβευτές μας, ενώ αξιολογούν τα πάντα. Στην αξιολόγησή τους βρίσκονται και τα αεροδρόμια. Φαίνεται όμως πως οι Ευρωπαίοι έχουν μια υβριδική άποψη για τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι εν μέρει αντιφατικό, καθώς στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει κανείς το καλύτερο και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Όλοι όσοι έχουν βρεθεί στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών βιώνουν μια ικανοποιητική ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο, καθαρό και άνετο αεροδρόμιο. Όσοι έχουν πετάξει έστω και μία φορά από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” το γνωρίζουν καλά αυτό. Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και άνετα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Αν και απλό, το “Ελ. Βενιζέλος” αποτελεί ένα καλά οργανωμένο, καθαρό και άνετο αεροδρόμιο, το οποίο ικανοποιεί τόσο τους Έλληνες, όσο και τους εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στην κορυφή

Συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Holidu σχετικά με τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, βάσει των κριτικών που αφήνουν οι χρήστες της Google, βγήκε πως το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με βαθμολογία 4,4 αστέρια στα 5!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Holidu σχετικά με τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης βάσει των κριτικών που αφήνουν οι χρήστες της Google, ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” οδηγεί τον στόλο των καλύτερων αεροδρομίων της χώρας, καθώς βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βαθμό 4,4 με άριστα το 5, μάλιστα σε περισσότερες από 29.000 κριτικές.

Ακολουθούν το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, το οποίο έχει επίσης 4,4 αστέρια, αλλά με 12.000 λιγότερες κριτικές, καθώς και το Francisco Sá Carneiro στο Πόρτο της Πορτογαλίας με τα ίδια αστέρια σε σύνολο 13.000 κριτικών. Η πεντάδα συμπληρώνεται με το αεροδρόμιο Alicante International Airport στο Αλικάντε της Ισπανίας και με το διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας, με 4,3 αστέρια έκαστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 11η θέση, με βαθμολογία 4,2 αστέρια, βρίσκεται το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Η κορυφή είναι δική μας σε αυτή τη λίστα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά και στην ακριβώς αντίθετη.

Χειρότερο μόνο του Μπορντό

Επειδή βέβαια το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά εκτός από την κορυφή της λίστας, ελληνικό αεροδρόμιο συναντάμε... και στον πάτο της λίστας! Συγκεκριμένα, στην προτελευταία θέση, την 85η, με βαθμολογία μόλις 2,8 αστέρια στα 5, βρίσκεται ο κρατικός αερολιμένας Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”. Σε συνολικά 14.000 κριτικές έχει μόλις 2,7 αστέρια στην Google, με το αεροδρόμιο του Μπορντό στη Γαλλία να είναι το μόνο χειρότερο από αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όσο για τα παράπονα στα σχόλια των χρηστών σχετικά με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, τα περισσότερα ήταν πως το βρήκαν μικρό, παλιό και βρόμικο.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία αυτά πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους. Είναι ζήτημα σεβασμού προς το τουριστικό προϊόν μας, που αναμφισβήτητα έχει μια διαχρονικότητα, πράγμα που φάνηκε στα πέτρινα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Είναι όμως και ζήτημα καλής εικόνας ενός κράτους και μιας περιφέρειας που επιθυμεί να έχει σωστές υποδομές. Είναι ζήτημα σωστής διαχείρισης των αρμοδίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News