Γιώργος Νότας: «Έτσι μου ανακοίνωσε ο διοικητής του ΠαΓΝΗ ότι φεύγω από τα ΤΕΠ», αποκαλύπτει στο neakriti.gr (βίντεο)

Κρήτη
Γιώργος Νότας: «Έτσι μου ανακοίνωσε ο διοικητής του ΠαΓΝΗ ότι φεύγω από τα ΤΕΠ», αποκαλύπτει στο neakriti.gr (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει ο Γιώργος Νότας μιλώντας στο neakriti.gr, που εν μία νυκτί “καρατομήθηκε” με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ιατρική κοινότητα του Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα με αφορμή την “καρατόμηση”, με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη, από τη θέση του διευθυντή του ΤΕΠ, του κ. Γιώργου Νότα, και την ομόφωνη καταδίκη Ιατρικών Συλλόγων και Ενώσεων γιατρών, εξαιτίας και πάλι απόφασης του κ. Χαλκιαδάκη να πραγματοποιηθεί έφοδος σε σπίτια αναισθησιολόγων για να διαπιστωθεί ότι όντως νοσούν από κορωνοϊό... Μια βραδυφλεγής βόμβα, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες.

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στη γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής του ΠΑΓΝΗ, ακαδημαϊκοί έσπευσαν και αυτοί από τη σειρά τους να στηρίξουν τον κ. Νότα που εν μία νυκτί “καρατομήθηκε”, αλλά και να καταδικάσουν τη στάση του κ. Χαλκιαδάκη, ο οποίος δεν πίστευε πως αναισθησιολόγοι ήταν φορείς του κορωνοϊού και γι’ αυτό έστειλε επαγγελματίες υγείας για να τους υποβάλουν σε τεστ.

Ειδικότερα, καταπέλτης ήταν χθες Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο αναπληρωτής καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Γιώργος Νότας, που με μια αναίτια και κυρίως, όπως λέει, παράνομη απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, “καρατομήθηκε” από τη θέση του διευθυντή των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

«Έχω δώσει την ψυχή μου στο ΤΕΠ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Και χαίρομαι γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνάδελφοί μου το καταλαβαίνουν», είπε.

Ο κ. Νότας μίλησε για το περιστατικό της “καρατόμησής” του λέγοντας: «Στις 29 Δεκεμβρίου με κάλεσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Ξεκίνησε μια συζήτηση για τις εφημερίες και για τον αριθμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχει COVID ή γρίπη. Μετά μου είπε ότι θα βάλει έναν χειρουργό στη θέση μου. Μου ανακοίνωσε και το όνομα. Του εξήγησα ότι είναι λάθος. Και του είπα ότι θα ήταν προσβολή προς το Πανεπιστήμιο, αλλά και προς εμένα που έχω προσφέρει τόσα πολλά χρόνια σε αυτό το πόστο. Μου απάντησε πως αυτή είναι η επιθυμία του. Του είπα πως, σε περίπτωση που συμβεί, μπορεί να με οδηγήσει σε παραίτηση. Και η απάντησή του ήταν “δεν πειράζει, παραιτήσου”».

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του διοικητή να στείλει γιατρό Εργασίας στα σπίτια των αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ για να επιβεβαιώσει ότι νοσούν από κορωνοϊό, η “καρατόμηση” του διευθυντή των ΤΕΠ είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο ασκείται η διοίκηση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης.

«Δεν περίμενε κανένας ότι θα μου κάνει ένα τέτοιο δώρο-έγγραφο την περίοδο των εορτών. Πραγματικά είναι απίστευτη η πικρία να λαμβάνεις ένα παράνομο και αδικαιολόγητο έγγραφο που σου δίνει την αίσθηση ότι θέλει να σε βλάψει προσωπικά», ανέφερε ο κ. Νότας.

Ερωτηματικό προκαλεί και η στάση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με το αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης να γίνει το ΤΕΠ πανεπιστημιακή κλινική Επείγουσας Ιατρικής, που όπως καταγγέλλει ο κ. Νότας μένει από τον Ιούνιο του 2020 κρυμμένο στα συρτάρια του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Ο κ. Χαλκιαδάκης έπαιξε κρυφτό. Έστελνε το έγγραφο στο Επιστημονικό Συμβούλιο για κοινοποίηση κι έπειτα το έστελνε για έγκριση. Αφού έπαιξε το κρυφτό και αφού υπήρξαν οι θετικές εισηγήσεις από αρμοδίους, το συγκεκριμένο έγγραφο... χάθηκε», είπε ο κ. Νότας.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα αιτήματα στο Αττικό Νοσοκομείο από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού και στο ΑΧΕΠΑ από το ΑΠΘ έχουν ήδη ολοκληρωθεί παρότι υποβλήθηκαν αργότερα.

«Δείχνει πόσο πληγώνει με τις αποφάσεις και τον τρόπο του ο κ. Χαλκιαδάκης την Ιατρική Σχολή και δεν αναβαθμίζει το ερευνητικό και επιστημονικό της έργο».

Η προθεσμία στο εξώδικο το οποίο έχει αποστείλει ο γιατρός προς τον κ. Χαλκιαδάκη εκπνέει σήμερα, με τον κ. Νότα να επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

«Θα αναγκαστώ να κάνω αίτηση ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, ό,τι νομίμως δηλαδή δικαιούμαι, για να προστατεύσω όχι μόνο το δικό μου κύρος αλλά και το κύρος της Ιατρικής Σχολής».

Στο πλευρό των γιατρών η ΟΕΝΓΕ

Η προχθεσινή συνέλευση της Ιατρικής Σχολής, απαρτιζόμενη από ακαδημαϊκούς, καυτηρίασε τη στάση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη, ο οποίος έστειλε επαγγελματίες υγείας σε αναισθησιολόγους που είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό με σκοπό να επαληθεύσουν εάν οι τελευταίοι είχαν όντως νοσήσει.

Τη στάση αυτή καυτηριάζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να στείλει αναρμοδίως ιατρό Εργασίας στα σπίτια τριών συναδέλφων αναισθησιολόγων για να διενεργήσει έλεγχο για νόσηση από τον ιό SARS-CoV-2, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι είχαν δηλωθεί στην κρατική πλατφόρμα με θετικά τεστ».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ ζητά «την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους στην 7η Υ.ΠΕ., ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία και η αύξηση των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της Κρήτης. Ζητούμε από τον υπουργό Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον συγκεκριμένο διοικητή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News