Η ανάρτηση Αναστασάκη μετά το νέο συμβάν με την πτώση δέντρου στην Λεωφόρο Ικάρου

Κρήτη
Η ανάρτηση Αναστασάκη μετά το νέο συμβάν με την πτώση δέντρου στην Λεωφόρο Ικάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν απάντησα ποτέ σε ακρότητες, ούτε σκοπεύω, φυσικά, να το κάνω τώρα. Απάντηση, σε κάθε περίπτωση, παραμένει σταθερά η δουλειά μας με την μέγιστη δυνατή επιστημονική τεκμηρίωση», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης σε ανάρτησή του

Μέσω της σελίδας που υπάρχει στο όνομα του στο facebook και όχι στον προσωπικό του λογαριασμό τοποθετήθηκε απόψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης για το πρωινό συμβάν, με την νέα πτώση δέντρου, επί της Ικάρου, όπου από τύχη δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό ή ζημιά, ενώ όπως ήταν επόμενο «ξύπνησαν» σε όλους οι μνήμες από το τραγικό συμβάν με τον άδικο χαμό του Παναγιώτη Μητρέλου μετά από πτώση πεύκου  στη Δημοκρατίας τον Αύγουστο. 

Στην ανάρτησή του πάντως, ο αντιδήμαρχος παραπέμπει ουσιαστικά στην ανακοίνωση που βγήκε από τον δήμο Ηρακλείου για το σημερινό συμβάν, ενώ σημειώνει ότι δεν απαντά σε ακρότητες... 

Η ανάρτηση Αναστασάκη

«Σχετικά με τη νέα πτώση δένδρου σήμερα στη Λεωφόρο Ικάρου καταρχάς είναι ευτυχές γεγονός ότι ο συμπολίτης μας που βρέθηκε δίπλα εκείνη την στιγμή, είναι καλά στην υγεία του.

Γεγονότα, όπως το σημερινό, εντείνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία και την προσοχή μας για την κατάσταση των δέντρων μέσα στον αστικό ιστό, ένα πρόβλημα που δυστυχώς φαίνεται ότι κυοφορείται δεκαετίες τώρα χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι πρότινος τις ακριβείς προεκτάσεις του. Κι όλα αυτά παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και χρόνια για την αυξημένη φροντίδα του πρασίνου και την διαμόρφωση νέων μικρών και μεγάλων αντίστοιχων χώρων σε όλο το Ηράκλειο με τη συνδρομή και ιδιωτών γεωπόνων και επιστημονικών φορέων υψηλού κύρους.

Για το θέμα η υπηρεσία Πρασίνου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης γιατί η πραγματικότητα καλεί για άμεση αναθεώρηση στον τρόπο που η πολιτεία συνολικά διαχειρίζεται το θέμα των αστικών δέντρων.

Μετά το τραγικό συμβάν που στέρησε τη ζωή ενός συμπολίτη μας, τον περασμένο Αύγουστο, όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Ηρακλείου ενεργοποίησε κάθε δυνατή συνεργασία για να ελέγξει και να αξιολογήσει την κατάσταση των μεγάλων δέντρων της πόλης. Συνολικά, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για αυτό τον σκοπό, όχι απλώς σε επίπεδο Ηρακλείου, αλλά ευρύτερα σε εθνικό επίπεδο, και να μην γίνεται.

Παράλληλα, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε έλεγχο ακόμα και στο εσωτερικό των δένδρων που δεν εμφανίζουν αλλοιώσεις, μόλις καταστούν λειτουργικά τα ειδικά όργανα που αναμένεται να παραλάβει το ΕΛΜΕΠΑ, με το οποίο ήδη συνεργαζόμαστε εδώ και πάνω από ένα χρόνο και θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και με πρόσθετη σύμβαση για τον έλεγχο των δέντρων.

Για όλα αυτά, μπορεί οποιοσδήποτε να ενημερωθεί πολύ καλύτερα από την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου που έχει ήδη δημοσιευτεί.

Από εκεί και πέρα, ούτε απάντησα ποτέ σε ακρότητες, ούτε σκοπεύω, φυσικά, να το κάνω τώρα. Απάντηση, σε κάθε περίπτωση, παραμένει σταθερά η δουλειά μας με την μέγιστη δυνατή επιστημονική τεκμηρίωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News