Κρήτη: Έφτασε η ώρα των απολογιών των «5» για τα 30 κιλά κάνναβης και τα 740 χασισόδεντρα

Κρήτη
Κρήτη: Έφτασε η ώρα των απολογιών των «5» για τα 30 κιλά κάνναβης και τα 740 χασισόδεντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι πέντε άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πάνω από 30 κιλά κάνναβης, καθώς και τα περισσότερα από 700 δενδρύλλια

Εντός της αυριανής ημέρας (10/1) αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι πέντε άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πάνω από 30 κιλά κάνναβης - αλλά και περισσότερα από 700 δενδρύλλια - που ήρθε στο «φως» μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. 

Πρόκειται για τρεις Κρητικούς ηλικίας 38, 40 και 42 ετών, καθώς και δύο Πακιστανούς ηλικίας 44 και 30 περίπου ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί την περασμένη Παρασκευή στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις. 

Ας σημειωθεί πάντως ότι σε δήλωσή της στο neakriti.gr η συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου κατηγορούμενου κ. Θεονύμφη Μπέρκη επεσήμανε ότι «από το συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό, δεν προκύπτει η παραμικρή εμπλοκή του φερόμενου ως αρχηγικού μέλους στην υπόθεση αυτή». 

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μετά από στενό «μαρκάρισμα» και παρακολούθηση που είχε λάβει χώρα το προηγούμενο διάστημα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι πέντε άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, έγιναν «τσακωτοί». 

Πρόκειται για έναν 40χρονο που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, έναν 38χρονο από χωριό της ενδοχώρας του Ρεθύμνου κι έναν 42χρονο που διαμένει σε περιοχή του Μυλοποτάμου. 

Οι δύο Πακιστανοί ηλικίας 44 και 30 περίπου ετών πιάστηκαν στα πράσα την ώρα που βρίσκονταν σε βοηθητικό χώρο, δίπλα στα θερμοκήπια όπου γινόταν η καλλιέργεια της κάνναβης. Αμφότεροι επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο, η αντίδραση των αστυνομικών δεν τους άφησε κανένα περιθώριο. 

Στα θερμοκήπια (ιδιοκτησίας του 38χρονου Ρεθυμνιώτη) και τον βοηθητικό χώρο-αποξηραντήριο που είχε στηθεί, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίστηκαν φύλλα κάνναβης περίπου 10.400 γραμμαρίων, «χύμα» ποσότητα κάνναβης προς αποξήρναση βάρους περίπου 13,5 κιλών, καθώς και τρεις συσκευασίες με «έτοιμο» χασίς συνολικού βάρος περίπου 6,1 κιλών. 

Επίσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δυο ζυγαριές ακριβείας, αλλά και μια καραμπίνα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ένα θερμοκήπιο, όπου φέρονται να καλλιεργούνταν κολοκυθιές, εντοπίστηκαν 24 χασισόδεντρα τα οποία είχαν εμφανώς κοπεί. Ως εκ τούτου, θεωρείται πολύ πιθανό να έγινε πρόσφατα η συγκομιδή τους. 

Εντούτοις, στο έτερο θερμοκήπιο που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το πρώτο θερμοκήπιο, οι αστυνομικοί συνάντησαν αρχικά καλλιέργεια με αγγούρια, η οποία ουσιαστικά «έκρυβε» τα χασισόδεντρα που καλλιεργούνταν εντός του ίδιου θερμοκηπίου. 

Σε άλλο χώρο, εντός του θερμοκηπίου, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν συνολικά 720 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη κι έφταναν σε ύψος έως 1,5 μέτρο. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, τα εν λόγω δενδρύλλια θα απέφεραν τουλάχιστον 100 με 150 κιλά χασίς. Το προσδοκώμενο όφελος από την καλλιέργεια και τη διακίνηση του χασίς εκτιμάται τουλάχιστον στα 300.000 ευρώ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News