Καταρρίπτουν κάθε ισχυρισμό του διοικητή του ΠΑΓΝΗ οι αναισθησιολόγοι που τους έκαναν έφοδο στα σπίτια τους

Κρήτη
Καταρρίπτουν κάθε ισχυρισμό του διοικητή του ΠΑΓΝΗ οι αναισθησιολόγοι που τους έκαναν έφοδο στα σπίτια τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έλεγχος στα σπίτια των αναισθησιολόγων που νοσούσαν με κορωνοϊό πέρα από το ότι παραβιάζει το πρωτόκολλο απομόνωσης δεν έγινε με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι αναισθησιολόγοι

Οι αναισθησιολόγοι του Ηρακλείου απαντούν στις δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείο ΠαΓΝΗ αναφορικά με την ευθύνη για τα χειρουργεία που ακυρώθηκαν αναφέροντας περιστατικά χειρουργείων που έχουν ακυρωθεί κατά καιρούς για άλλους λόγους.

Μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν καταγγέλλουν επίσης ότι ο έλεγχος στα σπίτια των αναισθησιολόγων που νοσούσαν με κορωνοϊό εκτός από το ότι παραβιάζει το πρωτόκολλο απομόνωσης δεν έγινε και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς οι γιατροί εργασίας πραγματοποίησαν τις επισκέψεις φορώντας μονάχα μια χειρουργική μάσκα.

Στην ανακοίνωση των αναισθησιολόγων αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Την περίοδο των Χριστουγέννων γίνεται περιστολή της λειτουργίας του χειρουργείου ώστε να ληφθούν οι κανονικές άδειες όλου του προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι για 3 εβδομάδες άλλοτε θα λειτουργούσαν 6 και άλλοτε 5 χειρουργικές αίθουσες, ανάλογα με την ημερομηνία. Επομένως ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν κανονικές άδειες από την πρώτη ημέρα, σε διαφορετική περίπτωση δεν υπήρχε λόγος της περιστολής

Λόγω της νόσησης 2 αναισθησιολόγων στις 25 και 26 /12 και για την απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργείων είχε ανασταλεί η άδεια μίας αναισθησιολόγου και της ζητήθηκε να εργαστεί κανονικά στις 27/12.

Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου εμφάνισε συμπτώματα και θετικό rapid test η Διευθύντρια της κλινικής Αν Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κ Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου. Παρά την απουσία της θα λειτουργούσαν οι 6 χειρουργικές αίθουσες επειδή τα προγραμματισμένα χειρουργεία ήσαν ήσσονος βαρύτητας. Όμως προέκυψε το βαρύτατο περιστατικό με το ραγέν ανεύρυσμα εγκεφάλου που απαιτούσε για ασφάλεια κάλυψη από δύο αναισθησιολόγους. Τα περιστατικά που αναβλήθηκαν διεκπεραιώθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κατά παράβαση των πρωτοκόλλων απομόνωσης των νοσούντων με κορωνοϊό στάλθηκε ο Ιατρός Εργασίας με Επισκέπτρια Υγείας στα σπίτια μας δήθεν «ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και τη λήψη τυχόν μέτρων για τον έλεγχο και προστασία του λοιπού Ιατρικού Προσωπικού»..

Για την προστασία του λοιπού προσωπικού που βρισκόταν στο νοσοκομείο θα έπρεπε να γίνει ιχνηλάτηση στο νοσοκομείο. Η επίσκεψη των δύο εργαζομένων στα σπίτια τριών νοσούντων με κορωνοϊό ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΚΑ και η επιστροφή τους στο νοσοκομείο πιθανά να οδηγούσε σε διασπορά του ιού

Για την Ιατρική περίθαλψη θα έπρεπε να σταλεί παθολόγος ή πνευμονολόγος και  όχι ιατρός εργασίας που το αντικείμενο και ο χώρος ευθύνης του είναι αποκλειστικά ο χώρος του νοσοκομείου

Για την Ιατρική περίθαλψη θα έπρεπε να σταλεί νοσηλευτής και όχι επισκέπτρια υγείας που οι αρμοδιότητες της περιορίζονται στους εμβολιασμούς

Η έννοια της αναρρωτικής άδειας σε νοσούντες με covid 19 δεν υπάρχει. Ο εργαζόμενος με θετικό rapid το ανεβάζει στην πλατφόρμα και μένει σπίτι απομονωμένος για 5 ημέρες.

Ο αριθμός των 14 υπηρετούντων αναισθησιολόγων είναι οριακός για την κάλυψη 9 αιθουσών και όλων των άλλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρονται η στελέχωση άλλων Πανεπιστημιακών Κλινικών Αναισθησιολογίας:

  • Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: 20 αναισθησιολόγοι για 9 αίθουσες
  • Νοσοκομείο Αττικόν: 17 αναισθησιολόγοι 8 αίθουσες
  • Πανεπιστημιακό Λάρισας: 13 αναισθησιολόγοι 6 αίθουσες

Στο ΠαΓΝΗ δεν λειτουργεί χειρουργική αίθουσα για επείγοντα περιστατικά με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία για να αντιμετωπιστεί ένα επείγον περιστατικό. Στο ΠαΓΝΗ οι υποδομές δεν επαρκούν για την κάλυψη των ασθενών και τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται. Στις 4/1/2023 αναβλήθηκε το καρδιοχειρουργικό περιστατικό επειδή δεν υπήρχε ελεύθερη κλίνη στη ΜΕΘ. Στις 5/1/2023 αναβλήθηκαν τα περιστατικά της αγγειοχειρουργικής αίθουσας επειδή στην αίθουσα αυτή νοσηλευόταν ασθενής με ραγέν ανεύρυσμα αορτής επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ. Οι ανεπάρκειες του συστήματος αποσιωπώνται, οι ασθένειες των ιατρών διογκώνονται.

Απαξιώνεται για πολλοστή φορά η Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας που είναι σε θέση να διαχειριστεί όλους τους ασθενείς της Κρήτης και να υποστηρίξει αναισθησιολογικά κάθε νέα επέμβαση και χειρουργική τεχνική σε ασθενείς μεγάλης βαρύτητας

Απαξιώνεται για πολλοστή φορά η Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας την οποία ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ για ειδικότητα νέοι Ιατροί. Με τόση έλλειψη ειδικευομένων αναισθησιολογίας πανελλαδικά και με κενές θέσεις σε όλα τα νοσοκομεία, υπηρετούν 13 ειδικευόμενοι από όλη την Ελλάδα και υπάρχουν ιατροί σε αναμονή για να ξεκινήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News