default-image

Ηράκλειο: Σε οριακή κατάσταση οι εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ και ΕΚΑΒ - Χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε οριακή κατάσταση οι εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ και ΕΚΑΒ - Χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δουλεύουν διπλοβάρδια για να καλύψουν τις ανάγκες στο νοσοκομείο

Σε δυσεπίλυτο γρίφο φαίνεται να μετατρέπονται οι εργασιακές εκκρεμότητες για τους νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ καθώς το μέτρημα χάνεται σε ρεπό και άδειες που παραμένουν στον πάγο κατά χιλιάδες ακόμη και από το 2020. Το σκηνικό πίεσης με βάρδιες που ίσα που καλύπτονται εξαιτίας της υπεπροσπάθειας του προσωπικού περιγράφουν οι συνδικαλιστές, εξηγώντας μάλιστα πως παρόμοια είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

Όσο οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις  παραμένουν κενές τόσο η εργασιακή εξουθένωση αυξάνεται και κάθε βάρδια μοιάζει να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Στο ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων , ανά βάρδια αντιστοιχεί ένας με δύο νοσηλευτές σε 30 με 40 ασθενείς , ένας μεταφορέας για 4 με 5 κλινικές, μία καθαρίστρια για ένα κτήριο. Μονόδρομος , όπως σημειώνουν οι υγειονομικοί είναι  η επαρκής στελέχωση με προσωπικό και η ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας.  

Παρόμοιες οι συνθήκες και στο ΕΚΑΒ καθώς  ανά εργαζόμενο ισοδυναμούν έως και 100 ημέρες σε οφειλόμενα ρεπό και άδειες. Εργαζομενοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν καθημερινά μάχη για να σώσουν ζωές και να σταθούν δίπλα στους ασθενείς. 

Οι εργαζόμενοι στην υγεία που έγιναν οι ήρωες της πανδημίας εξηγούν επιτακτικά πως μετά τα χειροκροτήματα χωρίς αντίκρισμα η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε πράξεις ουσίας

(φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News