Ηράκλειο: Κυκλοφοριακή αναστάτωση λόγω των έργων στο ύψος της γέφυρας Μπεντεβή (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κυκλοφοριακή αναστάτωση λόγω των έργων στο ύψος της γέφυρας Μπεντεβή (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν εργασίες και σε άλλες γέφυρες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Διήμερο ταλαιπωρίας και εν μέσω της εορταστικής περιόδου περίμενε τους οδηγούς που κινούνταν επί του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο, στο ύψος της γέφυρας Μπεντεβή λόγω αντικατάστασης του αρμού της γέφυρας όπου υπήρχαν ζητήματα οδικής ασφάλειας.   

Ειδικότερα, κυκλοφοριακή αναστάτωση επικράτησε στον ΒΟΑΚ στο ύψος της γέφυρας Μπεντεβή και στο ρεύμα προς Χανιά, λόγω εργασιών αντικατάστασης του αρμού της γέφυρας, σημείο στο οποίο ελλόχευε ο κίνδυνος ατυχήματος.

«Παραδίδουμε  έναν νέο αρμό πάνω στη γέφυρα του Μπεντεβή ο οποίος θα συναρμόζει με την άσφαλτο χωρίς να δημιουργεί το υψομετρικό πρόβλημα το οποίο έχει εντοπιστεί και δημιούργησε κινδύνους στην οδική ασφάλεια  την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αντικατάσταση του παλαιού με το νέο ασφαλτοτάπητα στο συγκεκριμένο σημείο του ΒΟΑΚ. Ο νέος αρμός θα είναι νέας τεχνολογίας» υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης , Νίκος Σκουλάς στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV.  

Οι εργασίες εκτελούνται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ξεκίνησαν ωστόσο με καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας και απαγορευτικού απόπλου των καραβιών τη προηγούμενη εβδομάδα, όπως παραδέχεται ο Νίκος Σκουλάς.  

Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε άλλες γέφυρες του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.  

«Η ίδια εργασία θα συνεχιστεί μετά στις 3 γέφυρες της παράκαμψης του Ρεθύμνου, στη γέφυρα της Παντάνασσας όπως επίσης και στις γέφυρες που βρίσκονται από τη Σκαλέτα μέχρι και τον κόμβο του Αμαρίου. Οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα. Το απαγορευτικό του απόπλου της προηγούμενης εβδομάδας μας υποχρέωσε να  μείνουμε μέχρι αυτές τις μέρες για την τέλεση των εργασιών» υποστήριξε ο κ. Σκουλάς. 

Από το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους περιμένει νέα ταλαιπωρία τους οδηγούς στον ΒΟΑΚ λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στο νότιο ρεύμα κυκλοφορίας από Παπαναστασίου προς Γιόφυρο ενώ από τον Φεβρουάριο όπως εκτιμάται , αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο επόμενο τμήμα από Γιόφυρο προς Λινοπεράματα.  

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022» . Έχει  ως στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας των διερχομένων οδηγών. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News