Πότε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η τελική πρόταση για τα κυκλοφοριακά στο κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Πότε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η τελική πρόταση για τα κυκλοφοριακά στο κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος είναι το θέμα να έρθει και να ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε αποσταλεί η τελική αυτή εισήγηση-πρόταση προς τις δημοτικές παρατάξεις, που είναι σε φάση αναμονής...

Καθαρούς πεζόδρομους σε μικρή Έβανς, Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821 και επιλεκτική κυκλοφορία (μόνο δηλαδή για ταξί, ασθενοφόρα, οχήματα έκτακτης ανάγκης κ.τ.λ.) σε ένα ειδικό κυκλοφοριακό βρόχο, με είσοδο από την οδό Ζωγράφου και έξοδο από την οδό Σμύρνης, περιλαμβάνει η τελική πρόταση της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου που θα κληθεί να ψηφίσει προσεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνέχεια, ουσιαστικά, της προ ημερών θυελλώδους συνεδρίασης.

Στόχος είναι το θέμα να έρθει και να ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου, δεν είχε αποσταλεί η τελική αυτή εισήγηση-πρόταση προς τις δημοτικές παρατάξεις, που είναι σε φάση αναμονής...

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τα Χριστούγεννα, είχε τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι τα έργα ανάπλασης έχουν τελειώσει και έχει δοθεί μια τεχνική παράταση των προσωρινών εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μέχρι να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.

Στην τελευταία αυτή συνεδρίαση είχε γίνει μια μαραθώνια συζήτηση, παρουσία και διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων και πλευρών, όπως και της μελετητικής ομάδας υπό τον κ. Πρώιο, που έχει αναλάβει την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης.

Μετά από μια μακρά συζήτηση, όπου είχαμε διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και στιγμές έντασης, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση.

Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν για την παραπομπή της λήψης απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση, συγκλίνοντας σε 5 σημεία - αν και συμφώνησαν όλοι για τους πεζοδρόμους. Έτσι κατέληξαν στα εξής πέντε σημεία:

1) Υπάρχει ομοθυμία του Σώματος για να γίνουν πεζοδρομήσεις,

2) Ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τους αποσταλεί email με καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις και όχι προφορικές διευκρινίσεις,

3) Να τους έχει αποσταλεί η πρόταση έως και χθες Τρίτη 27 Δεκεμβρίου,

4) Να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις,

5) Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα άμεσα, καθώς λήγει προσεχώς η ισχύς των υπό παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News