Ηράκλειο: Χαμόγελα στους εμπόρους από την εορταστική κίνηση - Ανάσα για τις επιχειρήσεις (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Χαμόγελα στους εμπόρους από την εορταστική κίνηση - Ανάσα για τις επιχειρήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε στα ταμεία των εμπόρων στο Ηράκλειο, την περίοδο των Χριστουγέννων

Ανάσταση έκαναν οι έμποροι του ν. Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες με την αγορά να κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα με το τζίρο να σημειώνει ανοδική πορεία. Τα εισοδήματα από δώρα των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις και τα χρήματα από την πώληση ελαιολάδου είχαν ως άμεση συνέπεια να «ζεσταθεί» η τσέπη του μέσου καταναλωτή με τον τελευταίο να σπεύδει σε εμπορικά μαγαζιά για να πάρει δώρα είτε δικά του είτε για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τα χαμόγελα ήταν πολλά με τους καταναλωτές και τους εμπόρους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους. 

Ειδικότερα, το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε στα ταμεία των εμπόρων στο Ηράκλειο, την περίοδο των Χριστουγέννων, με τον Μανόλη Κουμαντάκη να κάνει λόγο για την καλύτερη χρονιά των τελευταίων τριών ετών.  Τα χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο από την αυξημένη κίνηση στα καταστήματα ήταν πολλά και μεγάλα, με την αγορά του Ηρακλείου κυριολεκτικά να βουλιάζει από καταναλωτές, που με αυτόν έδωσαν μια ισχυρή τονωτική ένεση στα ταμεία των εμπόρων. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μάνος Κουμαντάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ- ΤV υποστήριξε: «Γενικά, τις τελευταίες δύο ημέρες, την παραμονή και την προπαραμονή των Χριστουγέννων, ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Ηράκλειο. Κατέβηκε αρκετός κόσμος για να κάνει τα ψώνια του. Μη ξεχνάμε πως δύο ολόκληρα χρόνια είχαμε υγειονομικούς περιορισμούς. Ο κόσμος προέβη σε αγορές. Κάλυψε τις ανάγκες του από ντόπιες επιχειρήσεις και φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά τα τελευταία δύο χρόνια». 

«Η αγορά είχε μεγάλη κινητικότητα. Αρκετός κόσμος κατέβηκε στην αγορά. Πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν με σκοπό να πιουν ένα καφέ ή να κάνουν μια βόλτα στα παιδιά τους. Αγόρασαν δώρα και περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά της εβδομάδας αυτής που περιμένουμε την Πρωτοχρονιά» υποστήριξε ο έμπορος Μανώλης Κουναλάκης. 

Ηρακλειώτες και άνθρωποι που ήρθαν με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο ν. Ηρακλείου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την αγορά του Ηρακλείου. Όπως είπαν, η αγορά του Ηρακλείου έχει αλλάξει ριζικά με τα μαγαζιά να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων. Ήταν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που έδωσε στους πολίτες έναν εορταστικό τόνο στην καθημερινότητά. 

Οι τοπικές επιχειρήσεις ενισχύθηκαν αισθητά. Είναι επιχειρήσεις μικρομεσσαίες οι οποίες ανέμεναν την περίοδο της παραμονής και της προπαραμονής των Χριστουγέννων με σκοπό να λάβουν μια μικρή οικονομική ανάκαμψη.  Πέρυσι τέτοιο καιρό, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δεχτεί οικονομική αφαίμαξη εξαιτίας των περιορισμών που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους αλλά και στους γενικότερους περιορισμούς. Τα κρούσματα ήταν χιλιάδες πέρυσι, ενώ μια θετική παράμετρος φέτος ήταν οι χαμηλές τιμές των προϊόντων. 

Ο έμπορος Νίκος Μπότης μίλησε στην ΚΡΗΤΗ-ΤV τονίζοντας: «Τουλάχιστον την Παρασκευή και το Σάββατο υπήρχε η ανταπόκριση και στις πωλήσεις. Είμαι πολλά χρόνια στην αγορά και ξέρω πως οι τιμές ήταν ικανοποιητικές. Πριν 15-20 χρόνια τέτοιο καιρό, οι τιμές δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές. Ήταν πιο ακριβά τα προϊόντα σε σχέση με τώρα». 

Οι επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις, το δώρο των Χριστουγέννων καθώς και η πώληση του λαδιού, αποτέλεσαν μεγάλη οικονομική ανάσα στην αγορά του Ηρακλείου, με τους εμπόρους να εκφράζουν την ικανοποίηση τους και να προσδοκούν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς.  

«Οι «τρύπες» συνεχίζουν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα». Δεν είναι μόνο η πανδημία. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έσκασε και μια άλλη πανδημία που λέγεται: βενζίνα, ρεύμα, πετρέλαιο» 

Αύριο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.  Την Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Σάββατο, θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News