Θλίψη για την Χαρά Αθανασάκη - Αποχαιρετούν την πρώτη γυναίκα νομάρχη του Ηρακλείου

Κρήτη
Θλίψη για την Χαρά Αθανασάκη - Αποχαιρετούν την πρώτη γυναίκα νομάρχη του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν σήμερα για τελευταία φορά την πρώην πρόεδρο και ομότιμη καθηγήτρια

Μια γυναίκα που “άνοιξε δρόμους” κάνοντας μια σημαντική καριέρα τόσο στα κοινά όσο και στον “φυσικό” της χώρο, αυτόν της εκπαίδευσης, δε βρίσκεται πια κοντά μας. Το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, έφυγε από τη ζωή η Χαρά Αθανασάκη, έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η πρώην πρόεδρος και ομότιμη καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης, Χαρά Αθανασάκη, ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης Ηρακλείου.

Από το 1987 έως 1989 διετέλεσε νομάρχης Ηρακλείου και από το 2002 έως το 2008 είχε αναλάβει τα καθήκοντα της προέδρου του ΤΕΙ.

Η εκλιπούσα ήταν αδερφή του Νίκου Αθανασάκη, εκπροσώπου Τύπου για πολλά έτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε σημαντικό στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, αν και στα κατοπινά χρόνια δεν είχε ενεργή παρουσία στα πολιτικά πράγματα.

Θλίψη στο ΕΛΜΕΠΑ

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα μετά τον χαμό της Χαράς Αθανασάκη. Με αφορμή τον θάνατό της, το ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Η Χαρά Αθανασάκη-Μιχαηλίδη δεν είναι πια μαζί μας... Η Χαρά, η συνάδελφος, η πρόεδρος επί σειρά ετών του ΤΕΙ Κρήτης, η αγαπημένη μας φίλη, “έφυγε”, βυθίζοντας στη θλίψη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματός μας. Θα τη θυμόμαστε όπως ήταν: χαμογελαστή, δίκαιη, δυναμική, εργατική, οραματίστρια...

Από τους πρωτεργάτες της ένταξης των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τους αναμορφωτές του ΤΕΙ Κρήτης και μία εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής του διαδρομής από το 2001 έως και την εξέλιξή του σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο το 2019.

Η Χαρά Αθανασάκη διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης από το 2002 έως το 2008. Ήταν ομότιμη καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης από το 2011 και του ΕΛΜΕΠΑ από το 2019.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον σύζυγο της Χαράς Αθανασάκη, Παναγιώτη Μιχαηλίδη, στα παιδιά και την οικογένειά της.

Αγαπημένη μας Χαρά, η οικογένεια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιδρύματός σου, σε αποχαιρετά με αγάπη και σεβασμό».

Η εκλιπούσα θα κηδευτεί σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στην ιδιαίτερα πατρίδα της, την Ιεράπετρα, στην Παναγία Ελεούσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News