Αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η σύντροφος του 50χρονου που κατέληξε (βίντεο)

Κρήτη
Αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η σύντροφος του 50χρονου που κατέληξε (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκλιπών νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Τραγική ήταν η κατάληξη του αιματηρού επεισοδίου το οποίο είχε λάβει χώρα στις αρχές Νοεμβρίου σε χωριό της Μεσσαράς, όπου μια 40χρονη γυναίκα είχε τραυματίσει βαρύτατα με μαχαίρι τον 50χρονο σύντροφό της, στον λαιμό. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά από περισσότερες από 45 μέρες κατά τις οποίες έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, ο 50χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης και το θάνατο του 50χρονου, αναμένεται -όπως προβλέπεται από το νόμο- η μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος της 40χρονης από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία.

Το θλιβερό περιστατικό είχε σημειωθεί στο χωριό Μορόνι. Ο 50χρονος άνδρας φέρεται, μετά από έντονη λογομαχία, να δέχτηκε άγρια επίθεση από τη σύντροφό του βουλγαρικής υπηκοότητας, η οποία άρπαξε ένα μαχαίρι κι έκοψε με αυτό το λαιμό του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η οργή της 40χρονης πυροδοτήθηκε καθώς ο 50χρονος φέρεται να μίλησε χυδαία για την ανήλικη  κόρη της συντρόφου του.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο 50χρονος είχε βγει στο δρόμο, αιμορραγώντας, για να ζητήσει βοήθεια. 

Ο βαριά τραυματισμένος άνδρας κατάφερε να διασχίσει με μεγάλη δυσκολία μερικά μέτρα, προκαλώντας εξαιτίας του τραύματός του, λουτρό αίματος…

Ο 50χρονος μεταφέρθηκε τάχιστα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Την ώρα που ο 50χρονος μεταφερόταν στο Νοσοκομείο, η Αστυνομία περνούσε χειροπέδες στην 40χρονη. Σύμφωνα με το neakriti.gr, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού συνέλαβαν τη γυναίκα για ενδοοικογενειακή βία και βαριές σωματικές βλάβες.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε τότε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ασκήσει σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βαθμό κακουργήματος. 

Η κατηγορούμενη ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και τελικά λίγα 24ωρα αργότερα, αφού απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στη φυλακή.  

Μετά την απόφαση των Αρχών για την προφυλάκιση της 40χρονης γυναίκας, ο συνήγορος που είχε διοριστεί αυτεπάγγελτα από τις Αρχές για την υπεράσπισή της, κ. Νίκος Σωμαράκης είχε δηλώσει στην ΚΡΗΤΗ TV και τη «Νέα Κρήτη» ότι «τα ζευγάρια όταν τσακώνονται, πρέπει να χωρίζουν. Οι σύντροφοι πρέπει να το… διαλύουν ή να βρίσκουν τρόπο να καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές όταν υπάρχουν. Γιατί μπορεί να προκύψουν διάφορα είτε από τη πλευρά του άνδρα, είτε από την πλευρά της γυναίκας. Σ’ αυτήν την περίπτωση το έκανε μια γυναίκα».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News