Ηράκλειο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που συνελήφθη ως μέλος της σπείρας για τις e-απάτες

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που συνελήφθη ως μέλος της σπείρας για τις e-απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης», για πλαστογραφία και για απάτη. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια να απολογηθεί, ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η αλλοδαπή γυναίκα που απολογήθηκε σήμερα για τη σπείρα με τις e-απάτες με έδρα την Κρήτη. Πρόκειται για το 9ο άτομο που κλήθηκε σε απολογία και είχε συλληφθεί δυνάμει εντάλματος ενώ οι περιορισμοί που της επιβλήθηκαν είχαν να κάνουν με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η εν λόγω συλληφθείσα συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η γυναίκα αλλοδαπής υπηκοότητας αφού κρατήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, οδηγήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης», για πλαστογραφία και για απάτη. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια να απολογηθεί, ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Όπως έγραψε πριν από μερικές ημέρες το neakriti.gr, το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές είχαν εκδώσει συνολικά 15 εντάλματα σύλληψης. Πλέον, μετά την προ ημερών σύλληψη της αλλοδαπής γυναίκας, οι συνολικές συλλήψεις για την υπόθεση, ανήλθαν στις 9.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι από τους 8 που έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην ανακρίτρια, έχουν προφυλακιστεί οι δύο εκ των οποίων και ο Πακιστανός επιχειρηματίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποκλείεται να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των Αρχών, δύο ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News