Απόπειρα ανθρωποκτονία στο Αντισκάρι: Τα δύο αδέρφια υπέβαλαν μήνυση στον ένα εκ των δύο παθόντων

Κρήτη
Απόπειρα ανθρωποκτονία στο Αντισκάρι: Τα δύο αδέρφια υπέβαλαν μήνυση στον ένα εκ των δύο παθόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος που άνοιξε πυρ τραυματίζοντας 20χρονο έξω από το Αντισκάρι - Ελεύθερος με όρους ο 32χρονος

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο 30χρονος Μεσαρίτης, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες φέρεται να ενεπλάκη σε ένοπλο περιστατικό κοντά στο χωριό Αντισκάρι, κατά το οποίο άνοιξε πυρ τραυματίζοντας στο χέρι έναν 20χρονο άνδρα. Στον αντίποδα, ο 32χρονος αδερφός του προφυλακισθέντα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι ο 20χρονος που είχε τραυματιστεί δεν ήταν άοπλος, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των αδερφών Θεονύμφη Μπέρκη, «στο περιστατικό υπήρχε δεύτερο όπλο από την πλευρά του ίδιου του τραυματισθέντα».

Εξάλλου, οι δύο κατηγορούμενοι, που εμφανίστηκαν χθες Παρασκευή, ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκαν συνοδευόμενοι από τις δικηγόρους τους κ.κ. Μπέρκη και Σπανάκη, παρέδωσαν στις Αρχές το όπλο που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά το επίμαχο περιστατικό ο 30χρονος. Εντούτοις, προτάχθηκε ο ισχυρισμός ότι υπήρξε απειλή σε βάρος του και ο ίδιος βρισκόταν σε άμυνα.

Σύμφωνα με την κ. Σπανάκη, τα όσα ανέφεραν χθες Παρασκευή, οι εντολείς της διαφοροποιούνται σημαντικά απ’ ό,τι αποτυπώθηκε στις καταθέσεις, «διότι απεκρύβη η ύπαρξη ενός όπλου το οποίο έφεραν οι φερόμενοι ως παθόντες. Κατά συνέπεια, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνολική αξιολόγηση των προβαλλόμενων ισχυρισμών, δεδομένου ότι αναστρέφεται εντελώς η υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στους ανάλογους νομικούς κανόνες».

Υπέβαλαν μήνυση

Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε ότι τα δύο αδέρφια υπέβαλαν σε βάρος του ενός εκ των δύο φερόμενων παθόντων (20χρονος κι ο 45χρονος πατέρας του) μήνυση.

«Υποβλήθηκε σχετική μήνυση από τα δύο αδέρφια εναντίον του ανθρώπου αυτού για τις πράξεις και τα αξιόποινα αδικήματα που τέλεσαν εναντίον τους», σημείωσε η κ. Μπέρκη στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

Ο 30χρονος άνδρας που φέρεται να άνοιξε πυρ, κατά το επίμαχο συμβάν, κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος. Ο 32χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ θα πρέπει να καταβάλει και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

«Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όμως με τη δυνατότητα ελέγχου των προβαλλόμενων ισχυρισμών, δεδομένου ότι παρέδωσε το όπλο και κατέγραψε με λεπτομέρεια το περιστατικό που συνέβη και ζήτησε τη διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας», υπογράμμισε αναφορικά με τον 30χρονο προφυλακισθέντα η κ. Σπανάκη.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για κακούργημα: O 30χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ο 32χρονος αδερφός του κατηγορείται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι, είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε η βολίδα που είχε “σφηνωθεί” στο δεξί άνω άκρο του.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι το ένα από τα δύο αδέρφια (ο 32χρονος) είναι ο ένας από τους τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για το αποτρόπαιο φονικό με θύμα τον Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι. Ο 32χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - σε κάθειρξη 15 ετών, είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικούς μήνες υπό όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News