Κρήτη: Κουκουβάγια εγκλωβίστηκε σε σχολείο και έγινε χαμός - Μαθητές και καθηγητές έδωσαν μάχη να τη σώσουν (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Κουκουβάγια εγκλωβίστηκε σε σχολείο και έγινε χαμός - Μαθητές και καθηγητές έδωσαν μάχη να τη σώσουν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πτηνό μπήκε στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο Επισκοπής τα ξημερώματα και φυσικά εγκλωβίστηκε

Αναστάτωση προκλήθηκε σε σχολείο στην Επισκοπή Χερσονήσου όταν το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου όταν μπήκαν οι μαθητές για μάθημα διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί μια κουκουβάγια (Ζάρα-προστατευόμενο είδος). Το πτηνό μπήκε στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο Επισκοπής τα ξημερώματα και φυσικά εγκλωβίστηκε.

Όταν άνοιξε το σχολείο έγινε  χαμός. Η Ζάρα καθόταν σε ένα πολύ ψηλό περβάζι κλειστού παραθύρου. Επιχειρήθηκε αμέσως επικοινωνία με την ΑΝΙΜΑ και το Δασαρχείο. Η ΑΝΙΜΑ έδωσε κάποιες συμβουλές.

Το Δασαρχείο δεν μπορούσε να στείλει κάποιον. Το Δασαρχείο είπε ότι έχουν γίνει πολλά αιτήματα, αλλά επειδή τους άλλαξαν υπουργείο (είναι τώρα στο περιβάλλοντος) δεν κινείται τίποτα και συνεπώς δεν τους δίνουν λεφτά ούτε για βενζίνη!

Τοπικός επαγγελματίας δάνεισε μία πολύ ψηλή σκάλα και έτσι ανέβηκε η εκπαιδευτικός Μαρίζα Ζυμωνοπούλου για να την πιάσει. «Όταν την πλησίασα αρκετά, φοβήθηκε και πέταξε. Ευτυχώς απεγκλωβίστηκε!» αναφέρει η εκπαιδευτικός ενώ και ο διευθυντής ήταν πολύ βοηθητικός δείχνοντας τα φιλοζωικά αισθήματά του προσπαθώντας να επικοινωνήσει με φορείς.

Ο διευθυντής κρατούσε τη σκάλα  μαζί με τα παιδιά και η Ζάρα απεγκλωβίστηκε και σίγουρα είχε φοβηθεί πολύ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News