Έτσι έκανε τις απάτες ο Πακιστανός επιχειρηματίας - Θέλει να επιστρέψει χρήματα στα θύματά του (βίντεο)

Κρήτη
Έτσι έκανε τις απάτες ο Πακιστανός επιχειρηματίας - Θέλει να επιστρέψει χρήματα στα θύματά του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Πακιστανός επιχειρηματίας που κατηγορείται για το κύκλωμα με τις ηλεκτρονικές απάτες με έδρα το Ηράκλειο - Παρά το γεγονός πως ο ίδιος σε ένδειξη μεταμέλειας και με φόντο την επικείμενη απολογία του φρόντισε να αποζημιώσει ένα από τα θύματά του, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκισή του
  • Στην φυλακή ο Πακιστανός για τις ηλεκτρονικές απάτες
  • Επέστρεψε χρήματα σε ένα από τα θύματα του κυκλώματος
  • Άδικη και αυστηρή η προφυλάκιση σύμφωνα με τους συνηγόρους του

Μέσα από τη φυλακή θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα θύματά του ο 37χρονος από το Πακιστάν που κατηγορείται για ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος τουλάχιστον πέντε ατόμων.  

Ο ίδιος είχε ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί επιχειρώντας στο διάστημα αυτό, σε ένδειξη μεταμέλειας να αποζημιώσει ένα από τα θύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος κατέθεσε 4,330 € στο λογαριασμό παθόντα που διαμένει στην Αθήνα. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν φαίνεται να επέδωσε τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο. 

Ο 37χρονος από το Πακιστάν που εμφανίζεται ως ευυπόληπτο στην τοπική κοινωνία άτομο με επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηράκλειο φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα που με την χρήση της τεχνολογίας είχε καταφέρει από τις 24/03/2020 έως και τις 14/4/2022 να ξαφρίσει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον πέντε πολιτών σε Ηράκλειο και Αθήνα 124.430 ευρώ. 

Οι δράστες πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των παθόντων και εξουσιοδοτούσαν με αυτές μέλη της εγκληματικής ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim).

Στη συνέχεια πήγαιναν σε υποκαταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Ηράκλειο και στην Αθήνα από όπου παραλάμβαναν νέες κάρτες sim (αντικατάστασης) τις οποίες ενεργοποιούσαν άμεσα και με αυτό τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση (e-banking) των τραπεζικών λογαριασμών των παθόντων και πραγματοποιούσαν τις μεταφορές των χρηματικών ποσών. 

Από τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει 8. Ο 37χρονος είναι το δεύτερο μέλος του κυκλώματος που παίρνει το δρόμο για την φυλακή καθώς έχει ήδη προφυλακιστεί ένας 48χρονος επίσης με καταγωγή από το Πακιστάν ο οποίος δήλωνε άστεγος ωστόσο ήταν ιδιοκτήτης επιχειρήσεων και είχε στο όνομά του είχε 49 ακίνητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News