Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα να σώσει τους επιβάτες του αεροσκάφους (βίντεο)

Ηράκλειο
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα να σώσει τους επιβάτες του αεροσκάφους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης, που μίλησε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV - Ήταν ο άνθρωπος που χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει τους δύο ναυαγούς

Για το τρομακτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος, με συνέπεια και τον θάνατο ενός 68χρονου άνδρα, μίλησε ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV.

Ο υπαρχιφύλακας συγκλονίζει, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έλαβαν χώρα, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με τους δύο επιβαίνοντες. Ήταν εκείνος που έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στα παγωμένα νερά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα, ενώ την ίδια ώρα δύο ακόμα πυροσβέστες έπεφταν στο νερό για να βοηθήσουν τους δύο ναυαγούς.

«Δεν μπορώ άλλο, έχω τελειώσει»

«Αρχίσαμε κατευθείαν μαλάξεις, γιατί βλέπαμε ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και φαινόταν πολύ ζορισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υπαρχιφύλακας, συμπληρώνοντας «θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν "πέτρα". Το μυϊκό του σύστημα δηλαδή είχε σκληρύνει από την υπερπροσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν. Δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε υποθερμία. Έτρεμε. Φώναζε: Δεν μπορώ άλλο έχω τελειώσει».

Ο ίδιος αναφέρει ότι παρά τον κίνδυνο που ένιωσαν ότι το αεροπλάνο εξακολουθούσε να βυθίζεται κάτω από τα πόδια τους με κίνδυνο αν τους παρασύρει, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να βοηθήσει. «Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα και λες προσπαθώ να σεβαστώ την ανθρώπινη ζωή και να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν και σε εμένα».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News