Ευγένιος Β’: Την πρώτη του ονομαστική εορτή γιόρτασε ως Aρχιεπίσκοπος Κρήτης - Ποιοι του ευχήθηκαν (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ευγένιος Β’: Την πρώτη του ονομαστική εορτή γιόρτασε ως Aρχιεπίσκοπος Κρήτης - Ποιοι του ευχήθηκαν (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί τελέστηκε θεία Λειτουργία με σκοπό τον εορτασμό του ονόματος του Ιεράρχη μας. Το «παρών» έδωσαν μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Την ονομαστική του εορτή γιόρτασε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’ καθόσον σήμερα είναι η εορτή του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου. Πλήθος κόσμου τον επισκέφθηκε το πρωί προκειμένου να εκδηλώσει την αγάπη στο πρόσωπό του, καθόσον αποτελεί ένας αγαπητός και φωτισμένος ιεράρχης. Τόσο βουλευτές όσο και ο ανώτατος κλήρος μετέβησαν στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος τους υποδέχτηκε με αγάπη. 

Ειδικότερα, σήμερα εορτάζει ο ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β’. Το πρωί τελέστηκε θεία Λειτουργία με σκοπό τον εορτασμό του ονόματος του Ιεράρχη μας. Το «παρών» έδωσαν μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Το neakriti.gr ήταν εκεί και αποτύπωσε φωτογραφίες από το αρχιεπισκοπικό μέγαρο όπου έδωσε το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Θεία Λειτουργία. 

Από τους ιεράρχες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και παρέστησαν στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο ήταν: ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο   Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατπς μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνος, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος  και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός. 

Το «παρών» έδωσε με την παρουσία του και ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο οποίος κατάγεται επίσης από το Ηράκλειο. Μάλιστα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε διάλογο με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης πάνω σε θέματα ποιμαντορικά. 

Από τους βουλευτές, παρών ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο. Είναι άξιο αναφοράς πως παρόντες ήταν και μέλη της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καθηγητές και φοιτητές, όπου έδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο ένα δώρο που ήταν ένας συλλογικός τόμος για την Επανάσταση του 1821. Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο με τον Αρχιεπίσκοπο να εύχεται υγεία και κάθε χαρά στη ζωή τους.

Το απόγευμα θα συνεχίσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος να δέχεται τις ευχές πιστών και ιερέων στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News