Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Κάλεσμα για εμβολιασμό κατά της γρίπης

Κρήτη
Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Κάλεσμα για εμβολιασμό κατά της γρίπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο

Κάλεσμα για εμβολιασμό κατά της γρίπης απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή το κύμα επιδημίας που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. 

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει: 

"Βρισκόμαστε στην αρχή του επιδημικού κύματος εποχικής γρίπης, με παρατηρούμενη αύξηση (41.5% κατά την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου – 04 Δεκεμβρίου 2022 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) των επισκέψεων  σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας >60 ετών, καθώς και όσους  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δεν έχουν εμβολιαστεί, να επισκεφθούν τον γιατρό τους προκειμένου να εξετασθούν και να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο εμβολιασμό τους κατά της  γρίπης.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ-ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΌ ΣΑΣ"

Σημειώνεται πως η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος έχει δείξει ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνει κατά τον μήνα Ιανουάριο, και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης για τη νόσο. Επειδή ο ιός της γρίπης μπορεί να υποστεί μεταλλάξεις, ο εμβολιασμός είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για εμβολιασμό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε εδώ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την γίρπη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News