Ηράκλειο: Έντονη συζήτηση και ενστάσεις... Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην παραλιακή

Κρήτη
Ηράκλειο: Έντονη συζήτηση και ενστάσεις... Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το νέο σχέδιο, μετά τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του κυκλικού κόμβου και τη μετατροπή του δρόμου σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, επιχειρηματίες, Αστικό ΚΤΕΛ και οδηγοί ταξί ήταν θετικοί, με τους τελευταίους ωστόσο να διαφωνούν με τη νέα χωροθέτηση της πιάτσας μπροστά από την ψαραγορά Ηρακλείου

Την ώρα που, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, η κυκλοφορία βελτιώθηκε αισθητά στην οδό Μητσοτάκη, μετά την αλλαγή με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, δημότες και επαγγελματίες της περιοχής είναι “πυρ και μανία” με τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, θέτοντας και ζητήματα διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, όπως η στάθμευση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

Στη διάρκεια σύσκεψης στη Λότζια, το κλίμα μύριζε αρχικά “μπαρούτι” και από τον κλάδο των ταξιτζήδων, οι οποίοι διαφωνούν με τη μετατόπιση της πιάτσας ταξί επί της οδού Μητσοτάκη, διεκδικώντας επιπλέον θέσεις στάθμευσης πέριξ του κυκλικού της πλατείας 18 Άγγλων, το οποίο πρόκειται να καταργηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου.

Για το νέο σχέδιο, μετά τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του κυκλικού κόμβου και τη μετατροπή του δρόμου, σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, επιχειρηματίες, Αστικό ΚΤΕΛ και οδηγοί ταξί, ήταν θετικοί, με τους τελευταίους ωστόσο να διαφωνούν με τη νέα χωροθέτηση της πιάτσας μπροστά από την ψαραγορά Ηρακλείου, όπου επίσης καταγράφονται σφοδρές αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, μια έντονη συζήτηση με αρκετούς διαξιφισμούς και εντάσεις είχαμε χθες σε ευρεία σύσκεψη στη Λότζια, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην οδό Μητσοτάκη, η οποία μετατράπηκε σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με την ίδια κατεύθυνση προς την πλατεία 18 Άγγλων...

Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα άναψαν “φωτιές” σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής και με τους ταξιτζήδες να εκφράζουν τις ενστάσεις τους τόσο για τη νέα χωροθέτηση της πιάτσας ταξί στην οδό Μητσοτάκη, όσο και για τη μετατόπιση της πιάτσας, μπροστά από την ψαραγορά, μετά την κατάργηση του κυκλικού κόμβου, όπως σχεδιάζει η δημοτική Αρχή. 

Εν μέρει ικανοποίηση

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης υποστήριξε ότι βελτιώθηκε αισθητά η κίνηση επί της οδού Μητσοτάκη με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ παρουσίασε το νέο σχέδιο διαμόρφωσης της περιοχής, μετά τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του κυκλικού κόμβου. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρξουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, το οποίο θα προωθήσουν μαζί με τη μελέτη της παλιάς πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο νέος σχεδιασμός ικανοποίησε τους επαγγελματίες και το Αστικό ΚΤΕΛ και εν μέρει τους ταξιτζήδες. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κολονάκια τοποθετήθηκαν και σε τμήμα της παραλιακής, από το ύψος της οδού Γιαμαλάκη προς την οδό Μητσοτάκη, με ορισμένους επαγγελματίες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Αντιδρούν οι ψαράδες - Δεν θέλουν πιάτσα στην ψαραγορά

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στη Λότζια, επικράτησαν αρκετές στιγμές έντασης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου Λευτέρη Πετράκη να κάνει λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό από τη δημοτική Αρχή, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ σήμερα θα επιδιωχθεί συνάντηση στον Οργανισμό Λιμένος.

Την ίδια ώρα, ψαράδες είναι “πυρ και μανία”, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη, με τους ίδιους να τραβούν κόκκινη γραμμή στη χωροθέτηση πιάτσας ταξί μπροστά από την ψαραγορά.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News