Βαρύ πένθος στα Ανώγεια: Το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Μπάμπη Σκουλά

Κρήτη
Βαρύ πένθος στα Ανώγεια: Το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Μπάμπη Σκουλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνταξιούχος αστυνομικός έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από φορτηγάκι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου - Συντετριμμένος ο οδηγός του μοιραίου οχήματος

Οδύνη προκάλεσε η φονική παράσυρση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο, καθώς τη ζωή του έχασε ο συνταξιούχος αστυνομικός Χαράλαμπος Σκουλάς, βυθίζοντας σε πένθος τους αγαπημένους του και την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. Ο 63χρονος οδηγός, που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ισχυρίζεται ότι δεν αντιλήφθηκε τον άτυχο άνδρα που προσπάθησε να διασχίσει την παραλιακή. Την ίδια στιγμή που η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου πενθεί, 52 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, με τον αριθμό να είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι.

Η κηδεία του 65χρονου Χαράλαμπου Σκουλά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 13:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώι στα Ανώγεια.

Ειδικότερα, μοιραία αποδείχτηκε η διαδρομή για τον 65χρονο Χαράλαμπο Σκουλά, καθώς έχασε τη ζωή του μετά από φονική παράσυρση στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. Ασθενοφόρο μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον συνταξιούχο αστυνομικό μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, εγκωμιάζοντας τις αρετές και τα χαρίσματά του. Φίλοι και γνωστοί, μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου του, έσπευσαν να δηλώσουν στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” πως η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν... αιθρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τραγική ειρωνεία ο 65χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο για να φτάσει στο λιμάνι και να ταξιδέψει με πλοίο, όπου όμως δεν έφτασε ποτέ.

Πέρα από τους λιμενικούς, στο σημείο έφτασαν άμεσα και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε επιφυλακή στο κέντρο για τις πορείες που πραγματοποιούνταν. Συγκλονισμένοι αντιλήφθηκαν ότι το θύμα ήταν συνταξιούχος αστυνομικός.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Καλομοίρης, είπε με χαρακτηριστικό τρόπο πως «χθες (σ.σ. προχθές) ενημερωθήκαμε για το τραγικό συμβάν που έγινε στην παραλιακή Ηρακλείου, όπου ο συνάδελφος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Σκουλάς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των συναδέλφων, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε η οικογένειά του στο Τσαλικάκι χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ήταν κλειστό λόγω της βαθιάς οδύνης που προκάλεσε η απώλεια στην οικογένειά του. Η είδηση για τον ξαφνικό χαμό του συνταξιούχου αστυνομικού έπεσε σαν “κεραυνός”.

Ο κ. Καλομοίρης μεταξύ άλλων υποστήριξε πως ο εκλιπών ήταν ένα υπόδειγμα αστυνομικού. «Ο Χαράλαμπος Σκουλάς είχε προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους αστυνομικούς, όσο και στην τοπική κοινωνία», ανέφερε.

Συντετριμμένος ο οδηγός

Ο 63χρονος οδηγός του αυτοκινήτου εμφανίστηκε συντετριμμένος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και ότι δεν πρόλαβε να αντιληφθεί την παρουσία του άτυχου άνδρα. Ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένεται να ασκηθεί δίωξη.

Από την πλευρά του, το μέλος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, υπογράμμισε: «Κάθε απώλεια συναδέλφου μας επηρεάζει τη ζωή των αστυνομικών. Θεωρούμε πως είναι και δικό μας στοίχημα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και πιο πολύ τα θανατηφόρα. Μιλάμε για έναν εν αποστρατεία συνάδελφό μας. Προέρχεται από την οικογένειά μας και μας επηρέασε ο θάνατός του».

Πενήντα δύο νεκροί από την αρχή του χρόνου

Με αφορμή την απώλεια του συνταξιούχου αστυνομικού, είναι αναγκαίο να υπογραμμιστεί ότι τα θανατηφόρα τροχαία συνεχίζουν να αποτελούν ανοιχτή πληγή για την Κρήτη. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ΕΣΥ.ΠΡΟΤΑ., 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από θανατηφόρα τροχαία το 2022, εκ των οποίων οι 4 πέθαναν όπως ο Χαράλαμπος Σκουλάς, δηλαδή από φονική παράσυρση. Το 2021 τα δυστυχήματα ήταν 49».

Την ίδια στιγμή, την πλειοψηφία των δυστυχημάτων την κατέχει ο νομός Ηρακλείου, με τον αριθμό να ανέρχεται εντός 2022 στα 22. Ο νομός Χανίων μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει 18 τροχαία δυστυχήματα, 9 έχει ο νομός Ρεθύμνου και 3 ο νομός Λασιθίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν ακόμα εκπνεύσει το 2022 τα θύματα έχουν ήδη ξεπεράσει σε αριθμό την περυσινή χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News