Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπάχαλο και αντιδράσεις έφεραν οι παρεμβάσεις στην οδό Μητσοτάκη (εικόνες, βίντεο)

Τόσο στην οδό Μητσοτάκη, όσο και στην Παραλιακή, σήμερα επικράτησε κυκλοφοριακή αναστάτωση, καθώς ο κλάδος έβαλε μπλόκο για αρκετή ώρα, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Πλατεία 18 Άγγλων

  • Στάθμευσαν στην πλατεία 18 Άγγλων και διαμαρτυρήθηκαν στην Λότζια
  • Αντιδρούν και οι οδηγοί ταξί για την μεταφορά της πιάτσας

Αντιδράσεις στις τάξεις των ταξιτζήδων προκάλεσαν τα νέα δεδομένα σε σχέση με την μετακίνηση της πιάτσας ταξί στην οδό Μητσοτάκη, η οποία μετατράπηκε σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την ίδια κατεύθυνση προς Πλατεία 18 Άγγλων, και με την αγανάκτηση να χτυπά κόκκινο, στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης τους από τον κυκλικό κόμβο, ο οποίος πρόκειται να καταργηθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου. 

Ειδικότερα, σοβαρές είναι οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί γύρω από τα νέα  δεδομένα που προέκυψαν σε σχέση με τη μετακίνηση της πιάτσας ταξί στην οδό Μητσοτάκη  η οποία μετατράπηκε σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας προ την ίδια κατεύθυνση προς την πλατεία 18 Άγγλων.

Η αγανάκτηση χτύπησε «κόκκινο» στο σενάριο απομάκρυνσης τους από τον κυκλικό κόμβο ο οποίος πρόκειται να καταργηθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Ηρακλείου με τους οδηγούς ταξί να σταθμεύουν για αρκετή ώρα στην πλατεία 18 Άγγλων με σκοπό να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.  

Ειδικότερα, κυκλοφοριακό μπάχαλο επικράτησε το  μεσημέρι στην παραλιακή Ηρακλείου και στην ευρύτερη περιοχή καθώς οδηγοί ταξί στάθμευσαν για αρκετή ώρα τα οχήματα τους στην Πλατεία 18 Άγγλων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στη Λότζια για τα νέα δεδομένα σε σχέση με τη πιάτσα ταξί επί της οδού Μητσοτάκη. 

Τόσο στην οδό Μητσοτάκη όσο και στην παραλιακή,  επικράτησε κυκλοφοριακή αναστάτωση, καθώς ο κλάδος έβαλε μπλόκο για αρκετή ώρα, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Πλατεία 18 Άγγλων, προκειμένου επαγγελματίες να μεταβούν στη Λότζια για να διαμαρτυρηθούν.  

«Ξεκινάει διπλής λωρίδας προς την οδό Μητσοτάκη και τα κωλωνάκια τα σταματάει στη μέση. Υπάρχει αναρχία στην πλατεία 18 Άγγλων» αναφέρει στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV o πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου,  Λευτέρης Πετράκης. 

Όπως ενημερώθηκαν η πιάτσα ταξί μετακινείται σε άλλη θέση, η οποία ωστόσο δεν τους ικανοποιεί , και με την αγανάκτηση να είναι μεγάλη στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης τους από το κυκλικό του κόμβου το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου θα καταργηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης. 

Οι επαγγελματίες οδηγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κάνοντας σαφές πως ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει μεριμνήσει για τους ίδιους. Όπως είπαν, το πρόβλημα βρίσκεται παντού και δεν υπάρχει μέριμνα διαβούλευσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει έρθει σε συζήτηση με τη διοίκηση των οδηγών ταξί με αποτέλεσμα να επικρατεί μια κατάσταση αναρχίας.  

Οι Επαγγελματίες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους στο ενδεχόμενο που δεν βρεθεί η χρυσή τομή σε ότι αφορά τις πιάτσες ταξί.    

«Μάλλον κάτι τους έχουμε κάνει και θέλουν να μας βγάλουν από παντού. Δε θα τα καταφέρουν. Το ίδιο επιχειρούν και στο Μεϊντάνι. Εάν πάμε αύριο στη Γενική Συνέλευση και καλέσουμε όλο τον κλάδο, θα κλείσουμε όλο το Ηράκλειο» είπε ο κ. Πετράκης.  

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου του δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της  ΚΡΗΤΗ-ΤV τόνισε: «Θεωρώ πως μπορεί να επιτευχθεί η χρυσή τομή  κάνοντας όλοι μερικές υποχωρήσεις ώστε να διασφαλίσουμε όλοι πως δε θα έχουμε μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας στην  πλατεία 18 Άγγλων αφού φαίνεται πως το λύνουμε στην οδό Μητσοτάκη». 

Ο κ. Αναστασάκης εξήγησε και τη λογική του σχεδιασμού όπως επιχειρείται από το δήμο Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η λογική του σχεδιασμού είναι η κατάργηση του κυκλικού κόμβου. Αλλά, αυτό μένει να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Εάν καταργηθεί ο κυκλικός κόμβος, τότε μένει αρκετός χώρος ώστε να  καταφέρουμε να  εξυπηρετήσουμε τις διάφορες επιμέρους χρήσεις που χρειαζόμαστε, όπως ταξί, τουριστικά  λεωφορεία». 

Στην Πλατεία 18 Άγγλων βρέθηκε ο Γιάννης Αναστασάκης, ενώ την επικείμενη  Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην περιοχή θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη που συγκαλεί ο Δήμος την Παρασκευή, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τον Γιάννη Αναστασάκη να στέλνει το μήνυμα ότι θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον στον όποιο σχεδιασμό. 

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπαμιεδάκης υποστήριξε: «Αυτοί που φτιάχνουν τα σχέδια, πρέπει να κατανοήσουν πως η πλατεία έχει υπερφορτωθεί. Είναι ένα τεράστιο κυκλικό. Στην Ισπανία, δουλεύουν όλα ρολόι. Χωρίς δημοτική αστυνομία». 

Στον τηλεοπτικό φακό μίλησε και ένας οδηγός ταξί που υποστήριξε πως αίτημα των οδηγών ταξί είναι να υπάρξει περιορισμός των οχημάτων και να υπάρξει μια πιάτσα μικρή 3-4 αυτοκινήτων. 

«Όλοι έχουν δίκιο. Εδώ γίνεται χαμός. Το μόνο που ζητάμε είναι μια πιάτσα 3-4 αμαξιών για να δουλέψουμε» είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια