Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

«Crete Volunteer Days Time to move!» - Φεστιβάλ εθελοντισμού στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 9:30 πμ, Στον κινηματογράφο Αστόρια

Με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Crete Volunteer Days -Time to move!” στις 5/12/22 ώρα 9:30 – 13:00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Αυτοβιογραφικές ιστορίες προσωπικοτήτων που θα παρουσιάσουν το έργο τους με σκοπό να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες. Μεταφέροντας στα παιδιά τις αξίες, τα ιδανικά και τις εμπειρίες ζωής που πρεσβεύει ο εθελοντισμός στην κοινωνία.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και απευθύνεται στους εφήβους, με στόχο να τους εντάξει στο εθελοντικό κίνημα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «H αξία του εθελοντισμού αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα της ανθρωπότητας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Σε έναν κόσμο που πλήττεται από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, από πολεμικές συρράξεις, από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, το εθελοντικό κίνημα αναδεικνύει καθημερινά το ρόλο του στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και συλλόγους, με τους ανθρώπους που σε εθελοντική βάση προσφέρουν πολύπλευρες και ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες στο συνάνθρωπο, αποτελεί μια στρατηγική πολιτική επιλογή και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Με αυτό το δεδομένο, χαιρετίζουμε το Festival Εθελοντισμού “TIME TO MOVE”, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες φορείς και τους ομιλητές για την παρουσία τους».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με φορείς και Οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη τονίζει ότι «ο εθελοντισμός αναπτύσσεται και καλλιεργείται ως κουλτούρα, ως στάση ζωής. Ιδιαίτερα οι νέοι μας, συμμετέχουν σε έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες εθελοντισμού, που τους δίνουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο, να αλληλεπιδράσουν, να αμβλύνουν διαφορές και να καταργήσουν στερεότυπα καλλιεργώντας ταυτόχρονα την προσωπικότητα τους.

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης με τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να εντάξει εφήβους και νέους στο εθελοντικό κίνημα».

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί

Volunteer speakers:

 • Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου
 • Dr Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 • Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος και Ιδρυτής «Χαμόγελο του Παιδιού»
 • Ελευθερία Πετρουλάκη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Μαραθωνοδρόμος, Athens Marathon, The Authentic
 • Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Επιχειρηματίας, CEO S/M Χαλκιαδάκης
 • Παπαδάκης Πέτρος, Διευθυντής Παιδικά Xωριά SOS Κρήτης
 • Μιχάλης Λεμονής, Πρωταθλητής Ελλάδος Κότσια Μπότσια ΑΜΕΑ
 • Δήμητρα Καμπέλη, Συντονίστρια Προγραμμάτων Υποστήριξης Προσφύγων/Μεταναστών Αναπτυξιακής Ηρακλείου
 • Ειρήνη Μαυρουδή, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής & Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης ΠΑΓΝΗ
 • Dr Μιχάλης Προμπονάς, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Οικολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
 • Φανή Καλαθάκη, Δημοσιογράφος ΕΡΤ
 • Χρύσα Πωλαναγνωστάκη, Έφορος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τμήμα Ηρακλείου
 • Χρυσή Αντωνογιαννάκη, Εκπαιδευτικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια