Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Αντισκάρι: Μετά τη λήξη του αυτοφώρου παράδοση ή ένταλμα;

Κρήτη
Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Αντισκάρι: Μετά τη λήξη του αυτοφώρου παράδοση ή ένταλμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα δύο αδέρφια που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό συμβάν στο Αντισκάρι είναι ο ένας από τους τρεις που είχαν καταδικαστεί για το φονικό με θύμα τον Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Μεσαρά μετά το ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αντισκάρι. Όπως έγινε γνωστό, ένα από τα δύο αδέρφια που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό συμβάν, το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό ενός 20χρονου, είναι ο ένας από τους τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για το αποτρόπαιο φονικό με θύμα τον Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Μεσαρίτη, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε αποφυλακιστεί υπό όρους. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο μαζί με τον 41χρονο αδερφό του κι έναν 35χρονο από την ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι νωρίς χθες το βράδυ, ο 32χρονος μαζί με τον 30χρονο αδερφό του παρέμεναν άφαντοι. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι το αυτόφωρο εξέπνεε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τουλάχιστον μέχρι νωρίς το βράδυ της Παρασκευής δε θεωρείτο τίποτα δεδομένο αναφορικά με το αν τα δύο αδέρφια από το Αντισκάρι επρόκειτο να παραδοθούν ή όχι και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αφαιρέθηκε η σφαίρα

Στο μεταξύ, ο 20χρονος νεαρός, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο τραυματίας χειρουργήθηκε στο χέρι, με τους γιατρούς να αφαιρούν τη βολίδα που είχε “σφηνωθεί” στο δεξί άνω άκρο του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βολίδα έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές, προκειμένου να σταλεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα και να εξεταστεί ενδελεχώς.

Πάντως, και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε ενδελεχείς έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, προκειμένου να εντοπίσει τους δύο αδερφούς. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο 32χρονος φέρεται να αρνείται - μέσω ατόμων του συγγενικού του περιβάλλοντος - ότι συμμετείχε στο προχθεσινό αιματηρό επεισόδιο.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος πατέρας του νεαρού τραυματία υπέδειξε τον 30χρονο αδερφό ως το άτομο που άνοιξε πυρ. Επισημαίνεται ότι χθες έγινε ακόμη γνωστό πως ο 45χρονος είναι ο νονός του 30χρονου, καθώς τον είχε βαφτίσει!

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο 45χρονος φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «αυτός που έχω βαφτίσει ήταν. Προσπάθησα να τους “στέσω” να μη γίνει κακό. Όταν φώναξε ο γιος μου ότι τόνε πέτυχε, τους είπα ότι τον “μισερώσανε” και να πάνε να φύγουν».

«Κοίταξα να σώσω το παιδί μου, να το βάλω στο αυτοκίνητο να φύγουμε», φέρεται να είπε επιπρόσθετα στους αστυνομικούς ο 45χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι το ένοπλο επεισόδιο, το οποίο ευτυχώς δεν έμελλε να έχει μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, εκτυλίχθηκε σε περιοχή του Αντισκαρίου, όπου η οικογένεια των φερόμενων δραστών διατηρεί κοπάδια δίπλα-δίπλα με την οικογένεια του παθόντος.

Αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από πατέρα και γιο δεν είχαν ρίξει μέχρι χθες “φως” στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά να βρει την άκρη του νήματος στηριζόμενη ουσιαστικά στα ευρήματα των αστυνομικών, που έκαναν αυτοψία στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Στα ευρήματα περιλαμβάνονται εννέα κάλυκες κι ένα πλήρες φυσίγγιο, γεγονός που φέρεται να υποδεικνύει ότι υπάρχει πιθανότητα το όπλο να έπαθε εμπλοκή.

Στις καταθέσεις τους, πάντως, πατέρας και γιος φέρονται να υποστήριξαν ότι είδαν τα αδέρφια να περνούν τα πρόβατά τους μέσα από τα δικά τους χωράφια. Αυτό φέρεται ως το γεγονός που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές κι εντέλει το προχθεσινό αιματηρό συμβάν.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογείται ότι παρόντες στο αρχικό συμβάν ήταν μόνο ο 20χρονος τραυματίας και ο 30χρονος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά από κάποια σχετικά μικρής έκτασης συμπλοκή, οι εμπλεκόμενοι επέστρεψαν πιθανότατα στο σημείο με “ενισχύσεις”: Ο 20χρονος συνοδευόταν από τον πατέρα του, ενώ ο 30χρονος από τον 32χρονο αδερφό του.

Όπως όλα δείχνουν, ο 30χρονος φέρεται να είχε μαζί του και το πιστόλι με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 20χρονο στο δεξί χέρι, στην περιοχή μεταξύ αγκώνα και καρπού. Εξάλλου, ο νεαρός φέρεται να πυροβολήθηκε την ώρα που πήδηξε πάνω από τα συρματοπλέγματα για να τραπεί σε φυγή.

Η άγρια δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη τον Μάρτιο του 2014

Όπως προαναφέραμε, ο 32χρονος αδερφός είχε καταδικαστεί για το έγκλημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο ο 51χρονος Κώστας Προβιδάκης από τις Γκαγκάλες, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, ο αείμνηστος Προβιδάκης οδηγούσε το αυτοκίνητό του έχοντας συνοδηγό τον γιο του. Ο 51χρονος ναυτικός συναντήθηκε σε δρόμο του Αντισκαρίου με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός ήταν ο 41χρονος (ο μεγάλος αδερφός του 32χρονου) και συνεπιβάτης του ένας 35χρονος. Λόγω της στενότητας του δρόμου, ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο είχαν παραπεμφθεί σε δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι, ο 41χρονος είχε βγει από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη. Ο γιος τού 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια. Δυστυχώς, όμως, ο πατέρας του δε στάθηκε το ίδιο τυχερός και παρότι προσπάθησε επανειλημμένως να ξεφύγει, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 35χρονο, τον 41χρονο, αλλά και τον 32χρονο αδερφό τού τελευταίου, που είχε στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο.

Τον Μάιο του 2015, οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Τον Δεκέμβριο του 2020, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό: Ο 41χρονος και ο 35χρονος καταδικάστηκαν ξανά σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο ο 32χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News