default-image

Οργή του πατέρα της 4χρονης που πνίγηκε με φυστίκι κατά γιατρών: «Σώστε το παιδί μου» (βίντεο)

Κρήτη
Οργή του πατέρα της 4χρονης που πνίγηκε με φυστίκι κατά γιατρών: «Σώστε το παιδί μου» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλουν οι γονείς της 4χρονης που πνίγηκε με φιστίκι και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας της 4χρονης μετά την επέμβαση - η οποία κατάπιε φιστίκια, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να βρεθεί στον δεξιό της πνεύμονα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γ. Χαλκιαδάκη ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr: «Η 4χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ Παίδων, και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή».

Την ίδια ώρα οι γονείς της 4χρονης μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, οι οποίοι μάλιστα καταγγέλλουν το νοσοκομείο Σαντορίνης και πιο συγκεκριμένα τους γιατρούς, γιατί όπως τονίζουν, δεν έκαναν σωστή διάγνωση.

Ο πατέρας της 4χρονης που περιγράφει το πώς βίωσαν από την πρώτη στιγμή την δύσκολη κατάσταση με το παιδί τους, τονίζει ότι τα λόγια του ήταν αυτά: «Σώστε το παιδί μου, γιατί θα το χάσω».

Παράλληλα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, μίλησε ο διασώστης Δ. Γάλλος: «Το παιδί το διασωληνώσαμε στο αεροσκάφος. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σταθεροποιήσουμε», δήλωσε.

Καταγγέλλουν το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας οι γονείς μετέφεραν το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, καθώς την ώρα που έτρωγε ξηρούς καρπούς πνίγηκε.

Ο πατέρας της καταγγέλλει ότι οι γιατροί δεν έκαναν σωστή διάγνωση. «Της μετρούσαν το οξυγόνο, αλλά είχε πολύ χαμηλό και εκείνοι δεν το πίστευαν, νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα το μηχάνημα», δηλώνει στον Alpha.

//--> //-->

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας, το επόμενο πρωί, η μικρή χειροτέρεψε. Επέστρεψαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί, αν και της έκαναν ακτινογραφία, δεν εντόπισαν ευρήματα. «Το παιδί δεν μιλούσε, ήταν σχεδόν σε κόμμα», λέει ο πατέρας της 4χρονης.

«Είναι δυνατόν να του κάνουν ακτινογραφία και να μην δούνε μεγάλα φιστίκια στον πνεύμονα του παιδιού;», αναρωτιέται η μητέρα της 4χρονης.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Θήρας κ. Λένα Μπορμπουδάκη: «Το παιδί προσήλθε στις 28 Νοεμβρίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με καλό κορεσμό και αιμοδυναμικά σταθερό, χωρίς αναπνευστικά ευρήματα. Δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησε. Την επόμενη ημέρα, επανήλθε, έγινε ακτινογραφία θώρακος, η οποία δεν έδειξε ακτινοσκιερά ευρήματα. Ωστόσο, λόγω επαναληπτικών συμπτωμάτων αιφνίδιου πνιγμού κατά την εξέταση, στήθηκε άμεσα αεροδιακομιδή σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News