Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δυο Ηρακλειώτες που φέρονται να διακινούσαν κόκα και χασίς

Κρήτη
Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δυο Ηρακλειώτες που φέρονται να διακινούσαν κόκα και χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 45 και 56 ετών είχαν οδηγηθεί προχθές Τετάρτη, στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος και των δύο κακουργηματικές διώξεις

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή οι δύο Ηρακλειώτες οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, καθώς φέρονται να διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 45 και 56 ετών είχαν οδηγηθεί προχθές Τετάρτη, στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος και των δύο κακουργηματικές διώξεις (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής, από κοινού). 

Κατόπιν, παραπέμφθηκαν αμφότεροι στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα Παρασκευή. 

Όντως, σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου στην ανακρίτρια και μετά το πέρας των απολογιών τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.  

Όπως ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου εντόπισαν το μεσημέρι της Τρίτης ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας ημεδαπός άνδρας.  

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στον εν λόγω άνδρα αλλά και στο όχημα στο οποίο επέβαινε: Εκεί βρέθηκαν 16 φιξάκια κοκαΐνης , συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων, το ποσό των 1120 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκε και δεύτερος άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.  

Σε έλεγχο που έγινε στον συγκεκριμένο άνδρα, αλλά και σε ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» για να κρύβουν ναρκωτικά οι δύο ημεδαποί, βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- 870 γραμμάρια χασίς, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή βράχου συνολικού βάρους 37,6 γραμμαρίων, δύο φιξάκια κοκαΐνης ενός γραμμαρίου, καθώς και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.  

Αμφότεροι οι ημεδαποί συνελήφθησαν ενώ οι Αρχές κατάσχεσαν, επιπλέον, τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα ως «μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών». 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής, από κοινού).  

Κατόπιν, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα. 

Φωτογραφία αρχείου: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News