Κορωνοϊός: Το Ηράκλειο είναι η μόνη πόλη με αύξηση στο ιικό φορτίο 

Κρήτη
Κορωνοϊός: Το Ηράκλειο είναι η μόνη πόλη με αύξηση στο ιικό φορτίο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που παρατηρείται πτώση του ιικού φορτίου στις υπόλοιπες πόλεις όπου πραγματοποιούνται μετρήσεις, στο Ηράκλειο είναι η μόνη πόλη που παρουσιάζεται αύξηση

Αυξημένο είναι το ιικό φορτίο Covid-19 στα λύματα στo Ηράκλειο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ. Μάλιστα είναι και η μοναδική πόλη στη χώρα που παρουσιάζεται αύξηση.

Το ιικό φορτίο στα λύματα της μεγαλύτερης κρητικής πόλης αυξήθηκε κατά 55% την εβδομάδα που τέλειωσε στις 27 Νοεμβρίου, δείχνουν οι μετρήσεις του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.

Το ίδιο διάστημα το ιικό φορτίο μειώθηκε κατά 12% στην Αθήνα, κατά 25% στη Θεσσαλονίκη, 43% στην Πάτρα, 21% σττα Χανιά και 45% στην Κέρκυρα, ενώ ακόμα μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στα Ιωάννινα με -55% και στον Άγιο Νικόλαο με -60%.

Επικράτηση του στελέχους ΒΑ.5

Παρά τη μείωση του μεριδίου του τις προηγούμενες εβδομάδες, το στέλεχος BA.5 της παραλλαγής Όμικρον συνεχίζει να επικρατεί σύμφωνα με γενετικές εξετάσεις σε 717 δείγματα που συλλέχθηκαν το δεκαπενθήμερο που τέλειωσε στις 20 Νοεμβρίου.

Δεύτερο σε συχνότητα εμφανίζεται το συγγενικό στέλεχος BA.4. 

Από τις υποπαραλλαγές του στελέχους BA.5, σχετική αύξηση παρουσιάζει η BQ.1.1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News