Πετρέλαιο θέρμανσης: "Ζεσταίνεται" διαρκώς η αγορά - Κάτω από τα 1,20 ευρώ η μέση τιμή στο Ηράκλειο

Κρήτη
Πετρέλαιο θέρμανσης: "Ζεσταίνεται" διαρκώς η αγορά - Κάτω από τα 1,20 ευρώ η μέση τιμή στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά εκτιμάται ότι από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει πέσει τουλάχιστον κατά 25 λεπτά το λίτρο - Ωστόσο, αν έλειπαν η κρατική επιδότηση και οι επιδοτήσεις των εταιρειών, σίγουρα η τιμή θα ξεπερνούσε σήμερα το 1,50 ευρώ το λίτρο, ιδιαίτερα στο νησί μας

Κάτω από το 1,20 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα γύρω στο 1,18 με 1,19 ευρώ το λίτρο - έχοντας σημειώσει μέχρι σήμερα εντυπωσιακή πτώση λόγω των διεθνών εξελίξεων και της επιδοματικής πολιτικής κράτους και εταιρειών - έχει πέσει πλέον η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης. Ωστόσο, παραμένει ορατό για αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου να λήξουν οι επιδοτήσεις των εταιρειών και να έχουμε έτσι αύξηση κατά περίπου 10 λεπτά το λίτρο. Ανάλογα έχουν υποχωρήσει και οι τιμές στα άλλα είδη καυσίμων, με την τιμή στην αμόλυβδη να είναι κάτω των 2 ευρώ και συγκεκριμένα στο 1,98 ευρώ το λίτρο και την τιμή στο πετρέλαιο κίνησης να διαμορφώνεται γύρω στα 1,89 ευρώ το λίτρο.

"Είμαστε σε αναμονή των όποιων αποφάσεων των εταιρειών καυσίμων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει παράταση της επιδότησης", λέει χαρακτηριστικά ο Λυκούργος Σαμόλης. 

"Ο κόσμος πλέον ψωνίζει κανονικά. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα. Λήγουν οι επιδοτήσεις. Πλησιάζουμε και στις γιορτές και κρυώνει και ο καιρός", όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού. "Είναι καθημερινή η πτώση των τιμών. Ο κόσμος βάζει πετρέλαιο και αυτό είναι ευχάριστο. Εμείς μάλιστα έχουμε ζητήσει από τις εταιρείες να συνεχίσουν την επιδότηση αλλά περιμένουμε απαντήσεις προφανώς αύριο (σ.σ. Τετάρτη 30 Νοεμβρίου) που λήγει και ο μήνας"...

Συνολικά εκτιμάται ότι από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει πέσει τουλάχιστον κατά 25 λεπτά το λίτρο. Ωστόσο, αν έλειπαν η κρατική επιδότηση και οι επιδοτήσεις των εταιρειών, σίγουρα η τιμή θα ξεπερνούσε σήμερα το 1,50 ευρώ το λίτρο, ιδιαίτερα στο νησί μας. 

Το επίδομα θέρμανσης 

Και μην ξεχνάμε. Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής για επίδομα θέρμανσης, αλλιώς το σύστημα δεν θα αναγνωρίσει για επιδότηση τα παραστατικά αγοράς. Μέχρι 9 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταχωρήσουν και τα τιμολόγια, όσοι θέλουν να πληρωθούν ως τις 21 Δεκεμβρίου. Επόμενη διορία που θα τους δοθεί θα είναι να καταχωρήσουν έως 15 Φεβρουαρίου, τις αγορές που έκαναν μέχρι 31 Ιανουαρίου, για να πληρωθούν το επίδομα στα τέλη Φλεβάρη.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα ισχύει η κρατική έκπτωση 22 λεπτών το λίτρο, για τις παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι επίδομα για θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, φέτος θα δοθεί όχι μόνο για όσους αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για όσους καταθέσουν αποδείξεις ή λογαριασμούς για:

Φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) για σόμπες

Φυσικό αέριο θέρμανσης

Φιάλες υγραερίου

Καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ)

Θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

"Βροχή" αιτήσεων 

«Βροχή» αιτήσεων, στο μεταξύ, καταγράφεται στο MyΘέρμανση που, αν και απομένουν ακόμα δέκα ημέρες μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου που λήγει η διορία, σήμερα έσπασαν ήδη το φράγμα των 900.000 -έναντι περίπου 880.000 αιτήσεων που είχαν εγκριθεί συνολικά πέρυσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News