Ηράκλειο: Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Μουσικού σχολείου

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Μουσικού σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία όλων των μουσικών σχολείων της Ελλάδας στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους

Υπό κατάληψη τελεί το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου  σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2022, μετά απο απόφαση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών. 

Οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία όλων των μουσικών σχολείων της Ελλάδας στην προσπάθεια των μαθητών να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Τα αιτήματά των μαθητών είναι τα εξής:

  1. Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση απο το κράτος
  2. Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές. 
  3. Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων. 
  4. Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία όπου θα επιλέγεται απο τους ενδιαφερόμενους μαθητές αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους. 
  5. Οι κτιριακές υποδομές του σχολείου μας δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να στεγαστεί ένα σχολικό συγκρότημα (θέρμανση, ηλεκτρολογικά, βάψιμο, ψευδροροφές)
  6. Τέλος το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει το σχολείο μας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως στήριξη απο τις τοπικές αρχές και παλεύει μόνο του.  
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News