Χτύπησε για δεύτερη φορά ο δράστης με τον κατσίγαρο στο Αρκαλοχώρι - Ποιους αναζητούν οι αρχές (βίντεο)

Κρήτη
Χτύπησε για δεύτερη φορά ο δράστης με τον κατσίγαρο στο Αρκαλοχώρι - Ποιους αναζητούν οι αρχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβοι ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους βιολογικούς καθαρισμούς

Απίστευτη είναι η θρασύτητα ασυνείδητων οι οποίοι έριξαν για δεύτερη φορά κατσίγαρους στα φρεάτια του βιολογικού καθαρισμού του Αρκαλοχωρίου, προκαλώντας νέα προβλήματα στις εγκαταστάσεις και ενώ αυτές δεν έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία, από την προηγούμενη φορά που συνέβη η απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Οι κατσίγαροι και τα μη επεξεργασμένα λύματα του Βιολογικού εξακολουθούν να κατεβαίνουν στο μικρό φράγμα Ινίου, ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν άγνωστοι να έχουν βάλει στο στόχαστρο τους βιολογικούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καθώς αντίστοιχες ενέργειες συνέβησαν πρόσφατα και στον βιολογικό Καστελίου.  

Ειδικότερα, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα δίχως τέλος λαμβάνει χώρα στην περιοχή των Αρκαλοχωρίου καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, ασυνείδητοι έριξαν κατσίγαρους και λύματα σε άλλα φρεάτια που καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην επαναλειτουργία του και τεράστια οικολογική καταστροφή στο περιβάλλον.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV υποστήριξε: «Την Πέμπτη το βράδυ σε δεύτερη γραμμή που καταλήγει στο Βιολογικό έπεσαν λύματα, κατσίγαροι. Εξετάζουμε εάν ήταν ανάμεικτα ή όχι. Κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητος ή ασυνείδητοι συνεχίζουν την παρανομία». 

 Την υποψία του, ότι πιθανόν άγνωστοι επιχειρούν να πλήξουν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης κ. Ηρακλής Κριθινάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι αντίστοιχες ενέργειες προηγήθηκαν στον βιολογικό του Καστελίου.  

«Συνεχίζουν και ρίχνουν λύματα μετά από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. Όταν έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν κατσίγαρους στο Καστέλι από τις 11 του Νοέμβρη και συνεχίζουν και ρίχνουν στο Αρκαλοχώρι, τότε σημαίνει πως το όφελος δεν ήταν μόνο οικονομικό. Κάποιοι «κύριοι» έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στους βιολογικούς του δήμου Μινώα Πεδιάδας » ανέφερε ο κ. Κριθινάκης. 

Ήδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ξυλούρης ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλο τον Νομό, ενώ αύριο Τρίτη θα ενημερώσει τον Εισαγγελέα Ηρακλείου.  

Ο ίδιος προσπαθώντας να ερμηνεύσει την κατάσταση που συμβαίνει στην περιοχή του Μινώα Πεδιάδας, είπε: «Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχει μια συστηματική παραβατικότητα η οποία δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπιστεί  στο βαθμό που θα θέλαμε ακόμα. Το πρόβλημα είναι ότι δε δουλεύει ο  βιολογικός και ένα  μέρος των λυμάτων πάνε στο ρεύμα». 

 «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι τόσο μεγάλο το δίκτυο. Είναι τόσα πολλά τα φρεάτια. Έχουμε σφραγίσει μερικά από τα φρεάτια που είναι σε απόμερα σημεία. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δε μπορούμε να σφραγίσουμε όλα τα φρεάτια των αποχετεύσεων.» 

Κατσίγαροι στο Απεσωκάρι 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη του δήμου Μινώα Πεδιάδας, άγνωστοι έριξαν κατσίγαρους σε χωράφι στο Απεσωκάρι του Δήμου Γόρτυνας.  

Ο πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Απεσωκαρίου , Γιώργος Παπαδακάκης ανέφερε: «Μετέφεραν  όλους τους κατσίγαρους σ΄ ένα διπλανό χωράφι πιο κοντά στη γεώτρυση και έχουν μείνει εκεί. Είναι λύματα από τα ελαιουργεία. Είναι κατσίγαροι και στερεά υλικά. Και τώρα με τις βροχές, θα μπουν στους υδροφόρους ορίζοντες και θα πηγαίνουν προς τα κάτω». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδακάκης είπε: «Εμείς πίνουμε νερό. Η γεώτρυση  βγάζει κατσίγαρο. Έχουν μολυνθεί τα πάντα. Ήθελα να ήξερα ο επιχειρηματίας που έχει το ελαιουργείο, παιδιά δεν έχει? Από εκεί πίνουν νερό». 

Οι εικόνες όπως αποτυπώθηκαν στον τηλεοπτικό φακό αποδεικνύουν την υποβάθμιση που έχει υποστεί το περιβάλλον με την αγανάκτηση των κατοίκων να είναι έντονη. 

Ο κ. Ξυλούρης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ-ΤV υποστήριξε πως πήγε  κλιμάκιο της περιφέρειας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τι συμβαίνει στο Απεσωκάρι  

«Σήμερα (σ.σ.χθες )πήγε κλιμάκιο εκεί μετά από ενημέρωση του Προέδρου της Κοινότητας του Απεσωκαρίου  και περιμένουμε να γίνει η αυτοψία για να δούμε τι συμβαίνει» είπε ο κ. Ξυλούρης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News