Ο εφιάλτης που έζησε μετά το τηλέφωνο που δέχτηκε - Της ζήτησαν 60 χιλιάδες ευρώ για να μην πάει φυλακή ο γιος της (βίντεο)

Κρήτη
Ο εφιάλτης που έζησε μετά το τηλέφωνο που δέχτηκε - Της ζήτησαν 60 χιλιάδες ευρώ για να μην πάει φυλακή ο γιος της (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ έκαναν «φτερά» από  τραπεζικούς λογαριασμούς το πρώτο εξάμηνο του 2022, με τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες να δείχνουν ότι έχουν μετατραπεί σε σύγχρονη μάστιγα
  • Την τελευταία στιγμή 58χρονη γυναίκα έσωσε τις οικονομίες της
  • Μάστιγα και στην Κρήτη οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες
  • Στοιχεία σοκ για τα χρήματα που χάνονται καθημερινά στην Ελλάδα από απάτες
  • Παγκρήτια εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΛΑΣ για τις απάτες

Άνθρωποι που κινδύνευσαν να εξαπατηθούν μιλούν με τρόμο για τις οικονομίες τους και πόσο κοντά έφτασαν να χάσουν ότι είχαν, την ώρα που στην Κρήτη η αστυνομία επιχειρεί μέσω ενημερώσεων να θωρακίσει σε αυτό το είδος απάτης τους ηλικιωμένους, που αποδεικνύονται τα συχνότερα θύματα. Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ηρακλείου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Μία από τις γυναίκες που επιχειρήθηκε να εξαπατηθεί μέσω της γνωστής απάτης με το τηλεφώνημα για τροχαίο ατύχημα που υποτίθεται ότι προκάλεσε ο γιος της, είναι και η κ. Ειρήνη, 58 ετών από το Ηράκλειο, η οποία μίλησε στο neakriti.gr.

Οι επιτήδειοι ούτε λίγο ούτε πολύ μιμούμενοι τη φωνή του γιου της, της είχαν ζητήσει 60 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που υποτίθεται ότι θα έδινε για να μην πάει ο γιος της που ζει στην Αθήνα στη φυλακή για το τροχαίο.

Έχοντας όπως λέει πειστεί να δώσει χρήματα που θα περνούσε να πάρει από το σπίτι της κάποιος που θα έστελναν αυτοί που της τηλεφώνησαν, η ίδια έσωσε τις όποιες οικονομίες της τελευταία στιγμή με την παρότρυνση της αδελφής της να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Όπως λέει μόνο εκείνη την ημέρα υπήρχαν 35 καταγγελίες…

Τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας για το σύγχρονο έγκλημα αποτελούν μάστιγα. Όπως προκύπτει από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ ή περίπου 35.000 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα έκαναν «φτερά» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς  Ελλήνων το πρώτο εξάμηνο του 2022, με τους απατεώνες του διαδικτύου να δείχνουν ιδιαίτερη… προτίμηση στις εξ αποστάσεως συναλλαγές.

Επειδή τις περισσότερες φορές θύματα σε αυτού του είδους απάτη πέφτουν μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, στην Κρήτη η αστυνομία ξεκίνησε ήδη παγκρήτια εκστρατεία ενημέρωσης. Σήμερα στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, ηλικιωμένοι συμμετείχαν σε εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας στελέχη της αστυνομίας τους πληροφόρησαν για τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν,

Στο σύνολό τους οι ηλικιωμένοι εμφανίστηκαν αγχωμένοι από τέτοιες επιθέσεις, εξηγώντας ότι τα νέας μορφής εγκλήματα με τη χρήση της τεχνολογίας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ηλικίες που δύσκολα μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News