Ηράκλειο: Στις 9 Δεκεμβρίου ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Στις 9 Δεκεμβρίου ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φετινή φωταγώγηση θα φέρει τη λάμψη των εορτών, με οικολογικό χαρακτήρα και συναίσθηση των καιρών - Ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης του Ηρακλείου θα ανάψει φέτος στις 9 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές

Τους τρόπους με τους οποίους ο δήμος Ηρακλείου θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα, θα στολίσει εορταστικά την πόλη και παράλληλα θα εξοικονομήσει ηλεκτρικό ρεύμα γνωστοποίησε στο neakriti.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη.

«Ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η εορταστική αυτή διοργάνωση υπόσχεται να φέρει αληθινή ψυχαγωγία, με πλούσιες πολιτιστικές, εικαστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια σε ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους, σε όλη την πλατεία, μέχρι και τη Λ. Δικαιοσύνης», τόνισε η κ. Παπαδάκη Σκαλίδη

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης του Ηρακλείου θα ανάψει φέτος στις 9 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο στολισμός σε δρόμους και πλατείες θα ελλατωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ χάρη στην τοποθέτηση φώτων τύπου led, ο δήμος αναμένεται να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παραδοσιακά φωτιστικά σώματα. «Τα φώτα θα λειτουργήσουν περίπου μια εβδομάδα αργότερα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ενώ ο φωτισμός στο Κάστρο θα λειτουργεί δύο ώρες λιγότερο καθημερινά στην προσπάθεια που κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

⇒ Κρήτη: «Κόβουν» οι Δήμοι από τα Χριστούγεννα για να γλυτώσουν τη ΔΕΗ - Με… ψυχρό φως LED ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά που αναμένεται να στηθούν επίσης αρχές Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί θα «ξεφυτρώσουν» ξύλινα σπιτάκια και πάγκοι, όπου οι επιχειρηματίες της πόλης θα μπορούν να πωλούν φαγητά, γλυκά, ζεστά ροφήματα και κρασί, χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης και στολίδια.

Πλήθος εκδηλώσεων

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2022» θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και θα κλείσει το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και η χριστουγεννιάτικη αγορά του.

«Το Κάστρο μας επιστρέφει στολισμένο και γιορτινό στην Πλατεία Ελευθερίας, για να κάνει την καρδιά της πόλης να χτυπήσει χαρούμενα και να σκορπίσει χρώματα και μελωδίες στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2022-2023», υπογράμμισε η κ. Παπαδάκη Σκαλίδη και πρόσθεσε πως έχουν προγραμματιστεί πάρα πολλές εκδηλώσεις για μικρούς, αλλά και μεγάλους, καθώς επίσης και αρκετές συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό προγραμμα των εκδηλώσεων, στις οποίες η είσοδος είναι δωρεάν.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το Κάστρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, οι αιτήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες θα υποβάλλονται μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2022 (και ώρα 15:00) στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων (Ελευθέρνης 15) από τις 09:00 - 14:00, ή ηλεκτρονικά στο [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News