ΠΑΓΝΗ: Προβληματίζει η διασπορά κορωνοϊού σε υγειονομικούς στην Πνευμονολογική Κλινική

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Προβληματίζει η διασπορά κορωνοϊού σε υγειονομικούς στην Πνευμονολογική Κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου για την εσωτερική διασπορά του κορωνοϊού στην Πνευμονολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς όπως προειδοποιούν το προσωπικό όχι μόνο νοσεί από τον ιό, αλλά με μετακινήσεις επιχειρείται να δοθεί λύση στα κενά που ανακύπτουν
  • Σε κοινό θάλαμο ανά κλινική οι ασθενείς κορωνοϊού
  • Εργαζόμενοι - λάστιχο για να καλύψουν την απουσία του προσωπικού που νοσεί
  • Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλινικές
  • Η πανδημία είναι εδώ και ζητούν μέτρα για τον χειμώνα στο νοσηλευτικό ίδρυμα 

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού παραμένει όπως και ο κίνδυνος εσωτερικής διασποράς μέσα στις κλινικές. Τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ έθεσαν σε συναγερμό το νοσοκομείο καθώς δεν προκύπτει μόνο κίνδυνος για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς.

Όπως προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων οι ασθενείς με covid απομονώνονται σε κοινό θάλαμο ανά κλινική και περιθάλπονται από κοινό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τους υπόλοιπους ασθενείς. Η πρακτική αυτή ελλοχεύει δεκάδες κινδύνους ενώ ακόμη κι όταν το προσωπικό νοσεί, η λύση όπως επισημαίνεται δίνεται με εργαζόμενους – λάστιχο. (μετακίνηση εργαζομένων- σπάνε ρεπό κ.λπ.)

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπενθυμίζουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας αλλά ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Αυτό που ζητούν είναι μέτρα περιορισμού της διασποράς στις κλινικές. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις μεταξύ τμημάτων, οι διπλοβάρδιες, τα αλλεπάλληλα νυχτερινά και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας κρουσμάτων covid με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News