Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή στις Βασιλειές για τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή στις Βασιλειές για τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα ρεπορτάζ του neakriti.gr ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι από τους 150 κατοίκους των Βασιλειών, μόνο οι 44 δικαιώθηκαν στις ενστάσεις τους για την κατανάλωση του νερού

Το..."μυστήριο του νερού" στις Βασιλειές, με τους λογαριασμούς - "μαμούθ" δεν έχει τελειώσει, αφού παραμένουν δίχως ικανοποίηση δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, που καλούνται να πιστέψουν πως καταναλώνουν στα σπίτια τους εκατοντάδες τόνους κάθε εξάμηνο ή σε βάθος ενός έτους!

Μετά τα ρεπορτάζ του neakriti.gr ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι από τους 150 κατοίκους των Βασιλειών, μόνο οι 44 δικαιώθηκαν στις ενστάσεις τους για την κατανάλωση του νερού.

Διαβάστε επίση:

Βασιλειές: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ - Από τον Οκτώβριο οι διορθώσεις

Μετά τους λογαριασμούς - "μαμούθ" η ΔΕΥΑΗ συνεχίζει να κρατάει σε αγωνία τους κατοίκους στις Βασιλειές

Όπως λοιπόν δήλωσε στο neakriti.gr ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων των Βασιλειών Μάνος Τσαγκαράκης, αυτό που έχει φανεί είναι, ότι όλα τα μεγάλα ποσά των 1000 ευρώ και πάνω, τα διόρθωσαν κάνοντας μεγάλες μειώσεις των λογαριασμών. "Και πολύ σωστά έπραξε η ΔΕΥΑΗ. Αλλά από κει και πέρα, φαίνεται πως όσα ποσά είναι κάτω των 1000 ευρώ, δεν τα έλεγξαν καθόλου και απλά...απέρριψαν τις ενστάσεις των ανθρώπων και μας λένε πως τα κυβικά που αναγράφονται σε αυτούς τους λογαριασμούς τα έχουμε καταναλώσει"!

Μάλιστα, πρόκειται για κυβικά από 100, 150, 200 και πάει λέγοντας, σε βάθος ενός χρόνου, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο περυσινός βαρύς χειμώνας.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι τόσο πολλά νερά, δεν είναι δυνατόν να έχει ένα σπίτι καταναλώσει. Κι όμως. Είναι πολλές οι περιπτώσεις, που έρχεται η ΔΕΥΑΗ και λέει στους κατοίκους, "σας ελέγξαμε και ναι, τα έχετε καταναλώσει"!

Ήδη, ξαναγίνονται νέες ενστάσεις από τους απορριφθέντες καταναλωτές.

Ο Μάνος Τσαγκαράκης καλεί τους κατοίκους σε ετοιμότητα. Και τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει συνάντηση σε κάποιον χώρο, ώστε να συζητήσουν από κοινού το πρόβλημα και να λάβουν τις περαιτέρω αποφάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως επειδή τεχνικά δεν έχει γίνει τίποτα και στους λογαριασμούς εκείνους που δικαίωσε η ΔΕΥΑΗ στο άμεσο μέλλον ο "κοπανιστός αέρας" θα επιστρέψει και ξανά από την αρχή... Άρα, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ούτε για τους μεγάλους λογαριασμούς δόθηκε λύση διαχρονικά σωστή, όπως όλα δείχνουν.

Πάντως, οι πληροφορίες από τη ΔΕΥΑΗ αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες θα ενημερωθεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αναλυτικά για τις εξελίξεις στις Βασιλειές.

Ενώ, στην περιοχή των Βασιλειών, θα γίνει αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων με καινούργια μόλις παραληφθεί η νέα παρτίδα υδρομέτρων. Θα τοποθετηθούν και εξαεριστήρες στα σημεία που έχουν το μεγάλο πρόβλημα με τον "κοπανιστό αέρα", κάτι που προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News