Ηράκλειο

Επίσκεψη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Ρεθύμνου στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

«Επισκεφτήκαμε το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και οι πληγές που άφησε ο καταστροφικός σεισμός πριν από 13 μήνες δεν έχουν επουλωθεί ακόμα»

Εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου επισκέφτηκαν σήμερα Κυριακή, 13 Νοεμβρίου την ευρύτερη περιοχή εκ νέου, ύστερα από την πρώτη επίσκεψη το 2021, μία μέρα μετά τον σεισμό, με σκοπό να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και να ενημερωθούν για την πορεία των έργων ανάκαμψης του Αρκαλοχωρίου, συνομιλώντας με κατοίκους.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά άνθρωποι της περιοχής, υπήρξε σημαντική βοήθεια από πολλούς κατά το πρώτο ξέσπασμα του σεισμού το 2021, και όσο η κατάσταση απασχολούσε ακόμη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αφού πέρασε ένα μικρό διάστημα και τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν, έφυγε μαζί τους και η στήριξη.

Πολλά χωριά γύρω από το Αρκαλοχώρι βρίσκονται στα μισά των σχεδίων αποκατάστασης ενώ ακόμα συμπολίτες μας κατοικούν σε κοντέινερ.

Παρατηρούμε, ότι μετά από 13 μήνες η υψηλή γραφειοκρατία επηρεάζει την άμεση αποκατάσταση των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου, παρά το έργο της Κυβέρνησης, η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά. Δυστυχώς, το υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας ταλανίζει τους Έλληνες πολίτες ακόμη και σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών.

Προς το παρόν αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή της τοπικής ενορίας του Αρκαλοχωρίου. Εκκλησία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει, όσο επουλώνει τις πληγές της, να βοηθάει και τους πληγέντες κατοίκους, παρέχοντας φαγητό, στέγη και ό,τι άλλο έχει στην ευχέρειά της.

Ευελπιστούμε στην ταχεία επούλωση τόσο των υλικών όσο και των ψυχολογικών πληγών που προκλήθηκαν στους συνανθρώπους μας στο Αρκαλοχώρι μετά τον σεισμό του 2021!

Παρά ταύτα, εγγυόμαστε πως εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου παραμένουμε πιστοί στο ανθρωπιστικό μας έργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο σχέδιο δράσης μας, συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τους συνανθρώπους μας έμπρακτα και με συνέπεια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια