Κρήτη: Με το φόβο νέων καταστροφικών πλημμυρών ζουν κάτοικοι στο Τομπρούκ (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Με το φόβο νέων καταστροφικών πλημμυρών ζουν κάτοικοι στο Τομπρούκ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος της θεομηνίας για δεύτερη φορά το Τομπρούκ με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους

 

  • Τα ορμητικά νερά της πρόσφατης κακοκαιρίας πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα
  • Άμεσες παρεμβάσεις ζητούν οι πολίτες για την θωράκιση της περιοχής
  • Αγωνία για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τον χειμώνα

Εφιαλτικές στιγμές από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις έζησαν δημότες και στο Τομπρούκ. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια κάτω από τη γέφυρα, με σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν και με τον φόβο να κυριαρχεί στη περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για δεύτερη φορά, η περιοχή βρέθηκε στο έλεος της θεομηνίας, με τον Ιδιοκτήτη ταβέρνας να προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί και με τον ίδιο να στρέφει τα βέλη του εναντίον των συναρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες όπως είπε δεν δρομολογούν λύσεις για τη θωράκιση της περιοχής.

Το νερό ξεπέρασε το μισό μέτρο ενώ από την ορμή του ξεριζώθηκε μεγάλο δέντρο.  Όπως μάλιστα σχολιάζουν, στη περίπτωση που η κακοκαιρία είχε εκδηλωθεί λίγες ώρες αργότερα, θα είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές καθώς εκατοντάδες πολίτες θα γιόρταζαν τη βάπτιση παιδιού σε ταβέρνα της περιοχής.

Προτού ζήσουν δραματικές στιγμές με τα πλημμυρικά φαινόμενα, υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή, σκορπώντας ανησυχία.

Την ίδια ώρα, απροστάτευτοι εξακολουθούν να νιώθουν πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου πρόσφατα βυθίστηκαν στην απόγνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News