Κουράκης: Το μήνυμά του για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά

Κρήτη
Κουράκης: Το μήνυμά του για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το όπλο της Ελπίδας, αποτελεί κυρίαρχη και ακατάβλητη δύναμη σε κάθε δύσκολη εποχή» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

 «Το όπλο της Ελπίδας, αποτελεί κυρίαρχη και ακατάβλητη δύναμη σε κάθε δύσκολη εποχή» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για το Εορτασμό του Πολιούχου της Πόλης του Ηρακλείου Αγ. Μηνά.

Αναλυτικά το μήνυμά του κ. Κουράκη:

Με κατάνυξη και ευλάβεια, οι Ηρακλειώτες τιμούμε και φέτος την μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά. Είναι γιορτή χαράς και ελπίδας, παράλληλα όμως ξαναφέρνει στην επιφάνεια σημαντικές ιστορικές σελίδες, συνδεδεμένες με πολύ δύσκολες περιόδους του τόπου.

Ο Άγιος Μηνάς, εκτός από την αγάπη και τον σεβασμό που ανέκαθεν απολάμβανε από τους Ηρακλειώτες, εθεωρείτο και ακοίμητος Προστάτης της πόλης. Από αυτόν αντλούσαν δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των μαύρων χρόνων της τουρκοκρατίας.

Το όπλο της Ελπίδας, αποτελεί κυρίαρχη και ακατάβλητη δύναμη σε κάθε δύσκολη εποχή. Ακόμη και σήμερα, όπου τα πολλά αμφισβητούνται και αναθεωρούνται, ο Άγιος Μηνάς εξακολουθεί να θεωρείται εκφραστής της Ελπίδας και προστάτης της πόλης του Ηρακλείου και των κατοίκων του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News