Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Αντιδρά απέναντι στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - Καλεί σε σύσκεψη στο ΕΚΗ

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Αντιδρά απέναντι στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - Καλεί σε σύσκεψη στο ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων για το νομοσχέδιο που αφορά τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη 19:00 στο ΕΚΗ απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη να σημάνει μαζική αντεπίθεση για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους φορείς και τα εργατικά σωματεία του Ηρακλείου την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη να σημάνει μαζική αντεπίθεση για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. 

Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει: 

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη δημόσια περίθαλψη.

Η κυβέρνηση, βασιζόμενη στα νομοθετήματα και των προηγούμενων κυβερνήσεων επιχειρεί να ολοκληρώσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας με το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών για τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση λέει ωμά στο λαό που έχει πληρώσει ακριβά με περικοπές, φόρους και χαράτσια, πώς πρέπει να πληρώσει ξανά για να δει γιατρό, για να χειρουργηθεί, για να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη. Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των νοσοκομείων της Κρήτης βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Που κλείνουν ή συγχωνεύονται κλινικές και τμήματα κομβικής σημασίας. Που η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι τραγικά υποστελεχωμένη, αφήνοντας χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει για άλλη μια φορά σε βάρος των ασθενών. Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να "ξεπεράσει" τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι υγειονομικοί και όλος ο λαός να απορρίψουν στην πράξη το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, τις παραλλαγές του και τα ιδεολογήματα που τα συνοδεύουν.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το "νέο ΕΣΥ", να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο. Να δυναμώσει η  διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η υπεράσπιση της υγείας πρέπει να γίνει αίτημα της πάλη όλου του λαού, που θα συμπορευτούν με τους υγειονομικούς για να χαλάσουν για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς του Ηρακλείου σε σύσκεψη για συντονισμό της δράσης μας εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο.

  • Να αποσυρθεί άμεσα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, άρση των αναστολών εργασίας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News