Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό μπάχαλο και στους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό μπάχαλο και στους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τον χάρτη των πεζόδρομων στο Ηράκλειο

Κυκλοφοριακό μπάχαλο επικρατεί στους πεζόδρομους όπου υλοποιήθηκε η μεγάλη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της «ΚΡΗΤΗ ΤV».

Οι πολίτες εμφανώς αγανακτισμένοι αναφέρουν πως ο δημότης δεν ξέρει πού να σταθμεύσει. Ακόμα και οι τουρίστες που διασχίζουν τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, καθώς αρκετοί αντικρίζουν στην Google map ότι πρόκειται για δρόμο και όχι για πεζόδρομο, σαστίζουν.

Όπως αναφέρουν πολίτες, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια χαρτογράφηση ώστε να αλλάξει το τοπίο. Πρόκειται για απαράδεκτες εικόνες, με μηχανάκια και αυτοκίνητα τα οποία διασχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους πεζόδρομους, βάζοντας σε κίνδυνο τους πεζούς που απολαμβάνουν τη βόλτα τους, ενώ το αλαλούμ συνεχίζεται και με την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Κυκλοφοριακός μπελάς και στη μικρή Έβανς, για την οποία στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες ζητούν να λειτουργήσει ως πεζόδρομος, καλώντας τη δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποχωρήσει στις όποιες πιέσεις για την κατάργηση του σχεδιασμού των πεζοδρομήσεων.

«Είναι προφανές ότι θα τεθούν και 24ωρες ζώνες τροφοδοσίας όπου είναι εφικτό», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθημερινότητας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης κ. Γιάννης Αναστασάκης. Να αξιοποιήσει η δημοτική Αρχή τα έργα των πεζοδρομήσεων για το καλό της πόλης ζητούν δημότες, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Και τελικά μπαίνει στη συζήτηση ο πλήρης αποκλεισμός του κέντρου και από την οδό Ζωγράφου ώστε να έχουμε κίνηση από την Αβέρωφ, την πλατεία 18 Άγγλων, τη Χανιώπορτα και την πλατεία Κορνάρου. Και αυτό το σενάριο θα τεθεί επί τάπητος», εξήγησε ο κ. Αναστασάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News