Ηράκλειο: Χάνονται οι τουρίστες με αυτοκίνητα στους πεζόδρομους γιατί η Google τους δείχνει δρόμους

Κρήτη
Ηράκλειο: Χάνονται οι τουρίστες με αυτοκίνητα στους πεζόδρομους γιατί η Google τους δείχνει δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δημότες και επαγγελματίες διεκδικούν ένα σύγχρονο Ηράκλειο, ελκυστικό στον επισκέπτη, τονίζοντας την ανάγκη οριστικού αποκλεισμού των ΙΧ από το ιστορικό κέντρο, με το κυκλοφοριακό τοπίο να ξεκαθαρίζεται οριστικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα

Στο έλεος της παράνομης διέλευσης οχημάτων αλλά και στάθμευσης βρίσκεται το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου αυτοκίνητα και μηχανάκια διασχίζουν κανονικά τους πεζόδρομους, με τον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV να καταγράφει τόσο το κυκλοφοριακό μπάχαλο όσο και το αλαλούμ σε σχέση με την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δημότες και επαγγελματίες διεκδικούν ένα σύγχρονο Ηράκλειο, ελκυστικό στον επισκέπτη, τονίζοντας την ανάγκη οριστικού αποκλεισμού των ΙΧ από το ιστορικό κέντρο, με το κυκλοφοριακό τοπίο να ξεκαθαρίζεται οριστικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Κυκλοφοριακό μπάχαλο στους πεζόδρομους, όπου υλοποιήθηκε η μεγάλη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

Ακόμα και οι τουρίστες διασχίζουν τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης καθώς αρκετοί αντικρίζουν στο google map , ότι πρόκειται για δρόμο και όχι για πεζόδρομο.

Πρόκειται για απαράδεκτες εικόνες με μηχανάκια και αυτοκίνητα τα οποία διασχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους πεζόδρομους, βάζοντας σε κίνδυνο τους πεζούς που απολαμβάνουν τη βόλτα τους, ενώ το αλαλούμ συνεχίζεται και με τη τροφοδοσία των καταστημάτων.

Κυκλοφοριακός μπελάς και στην μικρή Έβανς όπου η πλειοψηφία των καταστηματαρχών ζητούν να λειτουργήσει ως πεζόδρομος, καλώντας τη δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποχωρήσει στις όποιες πιέσεις για την κατάργηση του σχεδιασμού των πεζοδρομήσεων.

Να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή τα έργα των πεζοδρομήσεων για το καλό της πόλης, ζητούν δημότες, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News