Ηράκλειο

Μαλεβίζι: Οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις ενόψει της κακοκαιρίας "Eva"

Ειδικά για τις περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου οι οποίες επλήγησαν μετά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, με δεδομένο το γεγονός ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων

Από σήμερα Σάββατο και ιδιαίτερα αύριο Κυριακή αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία «EVA» την Κρήτη σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η Πολιτική Προστασία συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Ειδικά για τις περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου οι οποίες επλήγησαν μετά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, με δεδομένο το γεγονός ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, να μην επιχειρούν διελεύσεις, πεζή ή με όχημα, σε ιρλανδικές διαβάσεις και να καλούν για οποιαδήποτε συνδρομή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο τηλέφωνο 6946809330 ή στο 2813400695.

Οδηγίες αυτοπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου:

• Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
• Μη διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
• Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια