Ηράκλειο: Ζουν με το μαρτύριο της σταγόνας - 8 ημέρες χωρίς νερό (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ζουν με το μαρτύριο της σταγόνας - 8 ημέρες χωρίς νερό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτοικοι αγοράζουν νερό για τις βασικές τους ανάγκες ενώ άλλοι κουβαλούν νερό από γειτονικά σπίτια, με την κατάσταση να μην πάει άλλο, όπως τονίζουν

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις στεγνές βρύσες στο Ηράκλειο, με τους κατοίκους σε αρκετές γειτονιές να αντιδρούν, εκφράζοντας τα παράπονα τους, καθώς οι βλάβες, τα σπασίματα αγωγών και όχι μόνο, αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο στην ΔΕΥΑΗ. 

Σε γειτονιά στην περιοχή της Θερίσου, το μαρτύριο της σταγόνας διαρκεί 8 ημέρες, με τους κατοίκους να βρίσκονται στα κάγκελα. 

Κάτοικοι αγοράζουν νερό για τις βασικές τους ανάγκες ενώ άλλοι κουβαλούν νερό από γειτονικά σπίτια, με την κατάσταση να μην πάει άλλο, όπως τονίζουν. 

Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, υπήρξαν προβλήματα στη σύνδεση του παλιού δικτύου με το καινούργιο, με συνεργείο της επιχείρησης να σπεύδει στη περιοχή. 

Την ίδια ώρα, κάτοικοι στις Βασιλειές  σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ, καθώς ούτε τον Οκτώβριο έφτασαν οι διορθωτικοί λογαριασμοί, παρά τη δέσμευση της επιχείρησης. 

Πριν λίγους μήνες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ δήλωνε πως τα καινούργια ρολόγια σε κάποιες περιοχές γράφουν περισσότερο αέρα ενώ έδωσε εντολή στην υπηρεσία να μη λάβουν υπόψη τους φουσκωμένους λογαριασμούς , οι οποίοι κυμαίνονταν από 500 έως και 7.000 ευρώ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News