Ηράκλειο: Εγκαίνια και στήριξη του πρώτου ουκρανικού σχολείου από το ζεύγος Καράτζη (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εγκαίνια και στήριξη του πρώτου ουκρανικού σχολείου από το ζεύγος Καράτζη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ικανοποίηση παρακολούθησαν την τελετή εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και ο Αντώνης και Γιούλια Καράτζη που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια ώστε να γίνει το σχολείο πραγματικότητα

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ουκρανικού σχολείου στην Κρήτη που θα φιλοξενείται στους χώρους του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Είκοσι τρείς  μαθητές θα έρθουν ξανά σε επαφή με την γλώσσα και την κουλτούρα της πατρίδας τους ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους και σήμερα ζουν στο νησί μας. Με ικανοποίηση παρακολούθησαν την τελετή εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και ο Αντώνης και Γιούλια Καράτζη που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια ώστε να γίνει το σχολείο πραγματικότητα.

Τα πρόσωπά τους χαρούμενα και χαμογελαστά, ντύθηκαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας για να τιμήσουν την πατρίδα τους. 23 μαθητές θα έρθουν και πάλι σε επαφή με τη γλώσσα και την κουλτούρα τους, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά που προσπαθούν να ξεχάσουν τον ήχο των σειρήνων, τις βόμβες και τη φρίκη του πολέμου.

Τα εγκαίνια του πρώτου ουκρανικού σχολείου στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου όπου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα κάθε Σάββατο. Συγκινημένος παρακολούθησε την τελετή ο Αντώνης Καράτζης που στήριξε την προσπάθεια και η σύζυγός του Γιούλια η οποία όχι μόνο έχει καταγωγή από την Ουκρανία, αλλά «κουβαλάει» την ιδιαίτερη πατρίδα της πάντα στην καρδιά της, ιδιαίτερα τώρα που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Τα θρανία είναι ήδη έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, παντού κυριαρχεί η ουκρανική σημαία. Κεντρικός γνώμονας είναι όχι μόνο τα παιδιά να θυμηθούν ή να μάθουν τη γλώσσα τους, αλλά και να υπάρχει ένα χώρος συνάντησης των μικρών Ουκρανών, να δημιουργηθούν δεσμοί φιλίας.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συγκινησιακά φορτισμένη έκοψε την κορδέλα η Γιούλια Καράτζη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News