Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: «Πάγωσαν» όλοι με την ψυχραιμία της 38χρονης (βίντεο)

Κρήτη
Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: «Πάγωσαν» όλοι με την ψυχραιμία της 38χρονης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον εισαγγελέα σιδηροδέσμια η Κρητικιά, η οποία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου πέταξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της

Σχεδόν... αξημέρωτα, με ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας και από την πίσω πόρτα, οδηγήθηκε χθες Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η 38χρονη Κρητικιά, η οποία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου πέταξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την ώρα που ο 36χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, η 38χρονη μεταφέρθηκε περίπου στις 7 το πρωί της Τετάρτης στα Δικαστήρια, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα. Η προσαγωγή της δράστιδας έγινε πολύ νωρίς, με... ρυθμούς εξπρές, και διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις κι έκτροπα.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα ο εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος της 38χρονης γυναίκας ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βαθμό κακουργήματος, και κατόπιν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της από το Γ’ Ανακριτικό Τμήμα.

Το πρωί της Τετάρτης, η συλληφθείσα οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στον εισαγγελέα, ο οποίος την απήγγειλε την εν λόγω κατηγορία. Αμέσως μετά την παρέπεμψε να απολογηθεί στο Γ’ Ανακριτικό Τμήμα. Η κατηγορούμενη ζήτησε, ωστόσο, κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα κρατείται.

«Είναι ακόμα σε ένα σοκ. Δεν είναι έτσι όπως την περιγράφουν κάποιοι, ως έναν πολύ σκληρό άνθρωπο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες όσο κι αν θέλουν να την παρουσιάσουν με διαφορετικό τρόπο», ανέφερε χθες, σε δηλώσεις του, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 38χρονης Μανόλης Δρακωνάκης. «Το θέμα πολλές φορές δεν είναι τι προκαλούμε, το θέμα είναι τι μας οδηγεί στο να προκαλέσουμε κάτι, με τι τρόπο το προκαλούμε και για ποιο αποτέλεσμα το προκαλούμε», συμπλήρωσε ο κ. Δρακωνάκης.

Πάντως, μετά τους πρώτους ισχυρισμούς που προέταξε η 38χρονη, μέσω των συνηγόρων της, προχθές το απόγευμα, χθες ήρθε η αντίδραση της άλλης πλευράς μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τον εκ των συνηγόρων του παθόντος Αλέξη Κούγια. Ειδικότερα, μετά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί κακοποίησης της 38χρονης από τον σύζυγό της, περί καθεστώτος φόβου το οποίο βίωνε, αλλά και περί «απλού καθαριστικού», το οποίο φέρεται να πέταξε στον 36χρονο, η αντίδραση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ήταν έντονη.

«Έχω εκπλαγεί με το θράσος της συγκεκριμένης κατηγορουμένης, η οποία αντί να ζητήσει γονατιστή συγνώμη, γιατί σχεδίασε με απόλυτη ψυχραιμία το αποτρόπαιο έγκλημά της, αγοράζοντας μέσω του διαδικτύου ένα τόσο επικίνδυνο καυστικό υγρό, που, όπως ομολόγησε η ίδια, με μια πολύ μικρή ποσότητα τύφλωσε τον εντολέα μου από το ένα μάτι (γίνεται αγώνας από τους γιατρούς στο χειρουργείο, με συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις, μήπως και σώσουν μέρος της οράσεώς του) και του διέλυσε-παραμόρφωσε όλο το πρόσωπο, αντί να ζητά συγνώμη, αυτή και ο δικηγόρος της, που του κατέστρεψε τη ζωή του, έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι αυτό, το με απόλυτη ψυχραιμία, προσχεδιασμένο ακραίο έγκλημα, έγινε με ένα δήθεν ακίνδυνο απορρυπαντικό και η αιτία που διεπράχθη το έγκλημα ήταν ότι η συγκεκριμένη αδίστακτη, παρολίγον δολοφόνος, το έκανε από τον φόβο της, λόγω της δήθεν κακοποιήσεώς της, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας της τη διαψεύδει και ενώ η δήθεν φοβισμένη και τρομοκρατημένη από το θύμα της και την οικογένειά του, έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό λύσεως τού με ιδιαίτερες συνθήκες γάμου της, με τον εντολέα μου, έχει δύο φορές ακυρώσει την υπογραφή της στο ιδιωτικό συμφωνητικό, αποδεικνύοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι πλέον, όχι μόνο δε φοβάται κανέναν, αλλά αντιθέτως σχεδίαζε και σχεδιάζει, με εντελώς ψύχραιμο τρόπο, κάθε ενέργειά της, αφού και μετά από αυτήν την παράνομη συμπεριφορά της δε δίσταζε να γελοιοποιεί την ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόμενη η ίδια σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα κατάφερνε και εξασφάλιζε την υπεράσπισή της από τουλάχιστον δύο μέχρι τώρα δικηγόρους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προανήγγειλε την υποβολή μηνύσεων σε βάρος της 38χρονης για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Εξάλλου, ο κ. Κούγιας τοποθέτησε και τρίτο πρόσωπο στο “κάδρο”, καθώς ανέφερε επιπρόσθετα ότι «από έρευνα των συνεργατών του γραφείου μου, προέκυψε ότι η παραγγελία του καυστικού υγρού έγινε το αργότερο στις 19/10/2022 και παρελήφθη από πρόσωπο ονόματι Γεώργιος Σταυρακάκης, στις 21/10/2022 και το έγκλημα διεπράχθη ξημερώματα της 22ας/10/2022, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό προσχεδιάστηκε πριν από τις 19/10/2022».

«Θα χρειαστούν 25 χειρουργεία», δήλωσε η αδερφή του 36χρονου

Στο μεταξύ, χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αδερφή του 36χρονου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «μπήκαμε για το πρώτο χειρουργείο στις 7 το πρωί και βγήκαμε στις 6:30 το απόγευμα. Ο κερατοειδής χιτώνας του είναι καμένος και εκεί ο γιατρός είπε ότι θα πάμε σε μόσχευμα. Έχει τραύματα σε πρόσωπο, λαιμό και πλάτη... θα μπει ξανά στο χειρουργείο σε 12 ημέρες. Θα χρειαστούν 25 χειρουργεία».

«Είναι έγκλημα αυτό που έκανε. Πέταξε ένα 2κιλο βάζο», ανέφερε η αδερφή του θύματος, εξηγώντας ότι είδε το εν λόγω βάζο όταν μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

«Είχε αναμείξει το καυστικό υγρό με υγρό από τις πισίνες. Έχει πει πάρα πολλά ψέματα», πρόσθεσε η γυναίκα, ενώ χαρακτήρισε την 38χρονη «μυθομανή, επικίνδυνη, εμμονική και ζηλιάρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News