Η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης γονατίζει στον τάφο του Καζαντζάκη - Δείτε το βίντεο

Κρήτη
Η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης γονατίζει στον τάφο του Καζαντζάκη - Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του μεγάλου κρητικού στοχαστή, πραγματοποίησε τρισάγιο στον τάφο του στο Μαρτινένγκο το οποίο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

 

  • Τρισάγιο στη μνήμη του σε κλίμα συγκίνησης από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
  • 65 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού
  • Σήμερα κυκλοφορεί και το ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Στην αγαπημένη του γωνιά, από εκεί που αγναντεύει κανείς το Ηράκλειο και μυρίζει τη θάλασσα, ο Νίκος Καζαντζάκης που δόξασε την Κρήτη και τη χώρα, αναπαύεται επί 65 έτη. Σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου του 1957 ο μεγάλος κρητικός στοχαστής έφυγε από τη ζωή και σήμερα όπως κάθε χρόνο η διεθνής εταιρεία φίλων Νίκου Καζαντζάκη τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του.

Στην μνήμη του τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα συγκίνησης από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο. Οι συγκεντρωμένοι μίλησαν για το τεράστιο πνευματικό έργο του Καζαντζάκη, σχολιάζοντας ότι 65 χρόνια μετά το θάνατό του.

Η σημερινή μέρα, αφιερώθηκε σε εκείνον του οποίου το πνεύμα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Εκείνου που ταξιδεύει μέσω του έργου του εκατομμύρια αναγνώστες ανά την υφήλιο. Εκείνου που ακριβώς 65 χρόνια μετά το θάνατό του σήμερα κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο του, ένα από τα ανέκδοτα έργα του, ωδή στον άνθρωπο, καθώς μέσα από τον Ανήφορο όπως ονομάζεται ο Μεγάλος Καζαντζάκης θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο και συνθέτουν το δικό του ανήφορο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News