Ηράκλειο: Απατεώνες εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και τους αποσπούν χρήματα - Πώς δρουν

Κρήτη
Ηράκλειο: Απατεώνες εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και τους αποσπούν χρήματα - Πώς δρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή Μεσαμπελιών Ηρακλείου και στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου - Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν

Την προσοχή των συμπολιτών μας, εφιστά το ΚΕΘΕΑ στο όνομα του και του προβλήματος των εξαρτήσεων, λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα  μεγάλη απάτη στην πόλη του Ηρακλείου. 

Αφορμή για να έρθουν στη φόρα οι παράνομες ενέργειες αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που εξαπατούν πολίτες εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα εξάρτησης που αντιμετωπίζουν στάθηκαν, καταγγελίες για περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή Μεσαμπελιών Ηρακλείου και στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρει σε επείγουσα ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ ότι :

"Με αφορμή καταγγελίες συμπολιτών μας για περιστατικά που συνέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Μεσαμπελιών Ηρακλείου και στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ αλλά και ονόματα στελεχών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής:

1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο απλών αποδείξεων που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου ή και με απλό κουτί που αναγράφει «Έρανος για το ΚΕΘΕΑ»

2) η πώληση διαφόρων αντικειμένων (στυλό, κεριά κ.α.) και περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια,

3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης.

Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ.: 2810 261026 και 2810 331002 (εσ.6)".

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News